Hiteles hírek egész Magyarországról

Media1Media1.hu
MEDIA1 | Szalay Dániel | 2024-05-30 10:48:15

Eldőlt, melyik tévécsatorna lesz a kézilabda Bajnokok Ligája otthona

Megszületett a megállapodás EHF Bajnokok Ligájáról: a Sport TV-t működtető AMC Networks International és a Pragosport újabb hosszú távú együttműködést kötött az Infronttal az EHF klubsorozatainak többéves, exkluzív közvetítési jogait illetően, így ismét évekig a Sport TV a kézilabda Bajnokok Ligája otthona.

Media1.hu
MEDIA1 | Szalay Dániel | 2024-05-30 10:11:20

A Médiatanács a Nemzeti Sportrádióval és Bochorékkal, valamint 160 millió forint kiosztásával foglalkozott

A Médiatanács e heti keddi üléséről csütörtökön kiadott médiahatósági összefoglalóból kiderül, hogy több fontos döntést is hozott a testület a héten: döntöttek a Szöllősi György tulajdonolta Sportrádiót felváltó, az MTVA által üzemeltetendő új rádióról, a Nemzeti Sportrádióról, megvizsgálták a Bochorék című rádióműsor egyik adását, valamint kiosztottak 160 millió forintot médiaszolgáltatóknak. Jutott idő a kvótakötelezettségek vizsgálatára is.Media1.hu
MEDIA1 | Szalay Dániel | 2024-05-30 08:07:32

Kiterítette számait az RTL Magyarország

Az RTL Magyarország bejelentette, hogy 125 millió eurós árbevétellel zárta a 2023-as pénzügyi évet. Az RTL Magyarország egyik legfontosabb vállalata, az M-RTL Zrt. 53,9 milliárd forint nettó árbevételt és 325 millió forint veszteséget mutatott ki. Íme a részletek.


Media1.hu
MEDIA1 | Szalay Dániel | 2024-05-29 17:04:57

Állatvédők a magyar reklámtörvény módosítását követelik a Master Good „erkölcstelen csirkegyalázó reklámjai” miatt

Azt követeli több magyarországi állatvédő szervezet, hogy a magyar Országgyűlés változtassa meg a reklámtörvényt és a továbbiakban a vágóhidak, húsüzemek és minden olyan cég, amelyek állatok halálából vagy kihasználásából profitálnak, ne reklámozhassák termékeiket boldog állatokkal és olyan szlogenekkel, mintha azok örülnének annak, hogy levágják őket, illetve mintha a vágóhíd egyenlő lenne egy SPA-val. Az Önszabályozó Reklám Testület (ÖRT) fellépését is szorgalmazzák az ügyben.

Media1.hu
MEDIA1 | Szalay Dániel | 2024-05-29 11:56:26

Nemzeti Sportrádiót indít az MTVA Szöllősi György Sportrádiójának helyén

A Médiatanács úgy döntött, hogy június 14-ével az MTVA és a Duna Médiaszolgáltató elindíthatja a Budapest FM 105,9 MHz-en a Nemzeti Sportrádió nevű csatornáját. Mindez rögtön azután történik, hogy június 13-án 24:00-kor megszűnik Szöllősi György Sportrádiója ugyanezen a frekvencián.Media1.hu
MEDIA1 | Szalay Dániel | 2024-05-29 08:06:15

Erdélyi magyar milliárdoshoz kerülhet a Telekom Románia – már létre is jött az elvi megegyezés

Teszári Zoltán nagyváradi milliárdos, miután sikeresen eladta a Fidesz-közeli 4iG-nek a magyarországi DIGI Kft.-t, most arra készül, hogy megveszi a továbbra is a Teszári tulajdonát képező, piacvezető romániai DIGI-vel a Telekom Romániát. Lényegében már csak a román versenyhatóságok jóváhagyására van szükség ehhez, ugyanis az elvi megegyezést erről már be is jelentették.

Media1.hu
MEDIA1 | Hirdetés | 2024-05-29 06:49:03

Mi köze a neurobiológiának a print hatékonyságához?

Ezredmásodpercekben mérjük a győzelmet a fogyasztók meggyőzéséért folytatott harcban, de egyre fontosabb kérdés, hogy milyen minőségű és monetizálható-e az elnyert figyelem. Miért érdemes printtel tervezni a digitális médiafelületek mellett a tudomány mai állása szerint és hogyan befolyásolja a képletet, hogy hét évvel érezzük fiatalabbnak magunkat, mint a biológiai életkorunk?Media1.hu
MEDIA1 | Szalay Dániel | 2024-05-28 11:57:12

Visszaadja Szöllősi György veszteséges felcsúti cége a Sportrádió engedélyét

A Media1 megtudta, hogy a Szöllősi György kormányközeli újságíró nevével fémjelzett és a legutóbbi elérhető pénzügyi beszámolója szerint veszteségesen működő Online Sportmédia Kft. már csak néhány hétig működtetheti a Sportrádiót a Budapest FM 105,9 MHz-en, ugyanis a kft. kérelmére a Médiatanács felbontotta a rádió 10 évre szóló hatósági szerződését. Mindez sokat sejtetően épp akkor történik, amikor a közmédia, ahová nemrég a szintén Szöllősi György vezette Nemzeti Sport is átkerült, levédte az m4sportradio.hu internetes címet. Vagyis nagy esélye van annak, hogy a jövőben az adófizetők által finanszírozott módon, M4 Sportrádió néven működne egy rádió annál az állami médiagépezetnél, ahová a Nemzeti Sport is tartozik. (Frissítés: Végül Nemzeti Sportrádió lesz a név.)