Hiteles hírek egész Magyarországról

Media1


Media1.hu
MEDIA1 | Szalay Dániel | 2023-06-03 10:21:55

RTL: Történelmi jelentőségű megállapodást kötünk az UEFA-val!

Hosszú hallgatás után az RTL Magyarország szombat délután megerősítette a Media1 csütörtökön megjelent információját arról, hogy a televíziós társaság nyerte az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) A csomagjának közvetítési jogait. A cég szerint történelmi jelentőségű megállapodásról van szó. Néhány részletet is elárultak.


Media1.hu
MEDIA1 | Szalay Dániel | 2023-06-02 17:24:04

Berágott az MTVA az RTL-re, amiért az M4 Sporttól az RTL-hez kerülnek a Bajnokok Ligája A típusú közvetítési jogai

Az állami médiavállalat dühös hangú közleményben erősítette meg a Media1.hu csütörtöki, tegnapi cikkének azon állítását, mely szerint alulmaradt az MTVA (Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap) az UEFA Bajnokok Ligája (BL)-meccsek A típusú közvetítési jogáért folytatott liciten, és az RTL Magyarország adott kedvezőbb ajánlatot az UEFA-nak, aminek köszönhetően a kereskedelmi televízióhoz kerülnek a legrangosabb focijog közvetítési jogai 2024 őszétől.

Media1.hu
MEDIA1 | Szalay Dániel | 2023-06-02 14:44:48

Távozik Dull Szabolcs a Telex főszerkesztői posztjáról, de igazgatósági tag marad, Tóth-Biró Marianna főszerkesztő-helyettes a l

Mától Német Tamás a Telex új főszerkesztője, míg Dull Szabolcs, az eddigi főszerkesztő a Van Másik Zrt. igazgatóságának tagja marad és a Telex Akadémiáért is felel, de a főszerkesztésről lemondott. A cég közleménye szerint Tóth-Biró Marianna főszerkesztő-helyettes két hete elhagyta a vállalatot.

Media1.hu
MEDIA1 | Szalay Dániel | 2023-06-02 12:45:11

Puccs készülődött a Telexben Dull Szabolcs főszerkesztő és helyettese ellen – a lap állítja, mindketten önként távoztak a posztj

A Media1 péntek délután arról írt, hogy információi szerint komoly gondjai vannak a Telex szerkesztőségének, puccs készülődött a háttérben, és a stáb tömeges távozása is előállhat, illetve a főszerkesztői vagy főszerkesztő-helyettesi poszton történő változásra vonatkozó igény is a levegőben van. Hírünk megjelenése után több órával a kiadó végül bejelentette, hogy Dull Szabolcs főszerkesztő saját kérésére távozik posztjáról, de az igazgatóság tagja marad és ő vezeti a Telex Akadémiát, míg a főszerkesztő-helyettesről, a lap impresszumában még pénteken is szereplő Tóth-Biró Mariannáról azt írták, hogy már két hete távozott a laptól is.


Media1.hu
MEDIA1 | Szalay Dániel | 2023-06-02 09:12:12

Új vezetők az ATV-nél

Június elsejétől házon belülről érkezik két új vezető az ATV Csoporthoz. A televízió kreatív igazgatója lett a Spirit FM-et is irányító Korvin Tibor, míg az új művészeti vezető Balogh Ferenc lett.Media1.hu
MEDIA1 | Szalay Dániel | 2023-06-02 07:45:01

„Nem volt tányércsapkodás” – interjú Dull Szabolccsal, a Telex főszerkesztőjével (Media1 Podcast, május 18.)

A Media1 podcast- és rádióműsorának vendége volt nemrégiben Dull Szabolcs, a Telex főszerkesztője, a lap egyik részvényese. Épp azután vettük fel a beszélgetést, hogy két fontos személy, Munk Veronika, a lap első főszerkesztője (akivel egy rövid ideig társfőszerkesztőként, párban vezették a lapot) és Lovas Gergő főszerkesztő-helyettes is távozott, és már túlvoltunk az erdélyi lap, a Transtelex főszerkesztő-helyettesének távozásán, de még épp azelőtt, hogy további két személy, Rovó Attila főszerkesztő-helyettes és Haász János szerkesztő is felmondott a Telexnél.


Media1.hu
MEDIA1 | Szalay Dániel | 2023-06-01 18:23:01

Óriási pénzekért elvihette az RTL az M4 Sport elől az UEFA BL-meccsek legfontosabb, „A” típusú közvetítési jogát

Bennfentes iparági szakértők becslései szerint nagyjából évi 9-11 millió euróba, meccsenként lebontva hozzávetőlegesen 100 millió forint körüli költségbe is belekerülhet az RTL Magyarországnak, ha tényleg megszerezte az M4 Sport tévécsatornát működtető állami MTVA elől az UEFA Bajnokok Ligája futballmérkőzések úgynevezett „A típusú”, tehát legfontosabb közvetítési jogait 2024 őszétől, márpedig a Media1.hu által megkérdezett szakértők biztosak benne, hogy az MTVA helyett ezúttal az RTL lett a befutó, nem kis borsot törve ezáltal az állami televízió orra alá. Az általunk megkérdezett szakértők szerint az RTL ezzel nagyon jelentős pénzügyi kockázatot vállal magára, és közel sem biztos az üzlet megtérülése.

Media1.hu
MEDIA1 | Szalay Dániel | 2023-06-01 15:37:30

Távozik Lampé Ágnes az ATV-től és a Spirit FM-től, megszűnik az Aktuál című reggeli műsor a Spirit FM-en

A Media1 információi szerint bizonytalan időre felfüggesztik a 92.9 Spirit FM Aktuál című reggeli műsorának sugárzását, így ezzel az utolsó olyan, az ATV Csoporthoz tartozó televíziós- és rádióműsortól is elbúcsúzik Lampé Ágnes, amelyben az utóbbi időben hallható vagy látható volt. Az ATV Csoport a kedvezőtlen pénzügyi helyzet, az ATV Zrt. veszteségessé válása miatt kezdett nagy racionalizálásba.