Hiteles hírek egész Magyarországról

Egriszin.hu

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | Weil Zoltán | 2023-11-25 16:27:44

Grincs, ami van, és fosztogatja az iskolákat

Levelet kaptak az egri tankerület intézményeinek vezetői. Azt már régóta tudjuk, hogy a kormány fordított Robin Hoodként, a szegényektől elvesz és a gazdagoknak ad, azonban a fordított Mikulás szerepet még szoknunk kell. Hogy belopakodik, és elviszi az ajándékot. Pedig most pont ez történik az állami óvodákkal, iskolákkal.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | Weil Zoltán | 2023-10-09 14:18:44

Harminc éve a „lokálpatriótákról”

Az Egri Est-et több mint harminc éve alapítottuk. Olyan akkori fiatalok, akik azt gondoltuk, hogy erős demokrácia, csak szabad nyilvánossággal karöltve létezik. Igazunk volt. A választás szabadságához hozzátartozik az információhoz jutás szabadsága is. Az alábbi cikk 1993. áprilisában jelent meg. Szereplőinek egy része még ma is aktív. Sokan persze már meghaltak. Amiért mégis fontos, hogy ilyen távlatból újra olvassuk, az azért van, mert ma lényegében ugyanazok a populista szólamok öntik el az egri közéletet, amelyek végül a helyi politika kiüresedéséhez, a tehetségtelen akarnokok masírozásához vezettek. Érdemes megfigyelni, hogy az antiparlamentáris retorika egy bő emberöltő távlatából hogyan köszön vissza, hogy a demokratikus pártok hogyan lettek egy azóta a klerikálfasizmus irányába tartó rendszer kipécézett ellenségei. És láthatjuk az EVAT Zrt. bölcsőjét, amiben egy gazdasági-hatalmi torzszülött ringott.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | egriszin.hu | 2023-10-04 06:56:34

Állampolgári Részvétel Hete Egerben

Egerben két helyszínen is összetanakodhatnak a polgárok, hogy megbeszéljék az őket érintő ügyes-bajos dolgaikat. Október 6-án a Laborban Rázsi Botond igazgató úrral beszélgetnek arról, hogy a diákokat távol tartja-e az iskola a közélettől, október 8-án a Civil Közösségi Házban pedig a Családok a családokért aktivistái várják az érdeklődőket.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | Weil Zoltán | 2023-10-03 08:21:03

Üdvözlégy, húsos zsömle

Egerben, a „papok városában” is jelentősen zuhant a magukat vallásosnak vallók száma. Heves megyében még jól tartották magukat, de Heves vármegye már elesett a lelkekért folyó küzdelemben. Pedig az elmúlt években rendesen felpörgött a köz javainak az egyházaknak történő osztogatása. Állam és egyház kéz a kézben fosztogatta Egert, tíz- de inkább százmilliárdos közvagyont íratva a vatikáni és egyéb főkönyvekbe.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | Weil Zoltán | 2023-08-29 09:26:52

Nerátó a pénzzivatarban

Az egri közgyűlés többsége, a polgármester és a Fidesz frakció, a DK meg az ölebek beszereztek Oroján Sándor (Fidesz?) vezényletével egy feketeöves hülyegyereket (Fidesz?) a Városgondozás Kft. élére. Onnan lehet, tudni, hogy Nerátó kretén hülyegyerek, hogy ezt saját maga tette közzé.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | (X) | 2023-07-24 12:58:58

Milyen jövőt tartogat a mesterséges intelligencia?

Egészen a közelmúltig tudományos-fantasztikus technológiának számított, ma már egyre több iparágban kezdjük használni. A mesterséges intelligenciáról szól, az új technológiáról, amely lassan meghódítja az egész világot.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | (X) | 2023-07-24 12:39:04

Mi az online fizetési megoldások legnagyobb előnye?

Világszerte egyre több játékos részesíti előnyben az online sportfogadást vagy szerencsejátékot, mint szabadidejének legjobb eltöltését. A döntés érthető, hiszen bármikor elérhető, illetve online a tranzakciók is sokkal gyorsabbak.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | Weil Zoltán | 2023-07-02 13:40:58

Donáth Anna Egerben: Orbán Viktor morálisan megbukott, Jánosi Zoltán a polgármesterjelöltünk

Az Uránia Rendezvényközpontban mutatta be a Momentum a 2024-es választás egri polgármesterjelöltjét, Jánosi Zoltánt. A bejelentés kapcsán kértünk exkluzív interjút Donáth Annától, a párt európai parlamenti képviselőjétől. Többek között kíváncsiak voltunk arra, hogy miért egy volt szocialista képviselőt indítanak polgármesternek, kínos-e magyarnak lenni Brüsszelben, hogyan küzdenek a politika szellemi kiüresedése ellen. Annyit elspoilerezünk, hogy a képviselőasszony szerint bölcsebbek lettek.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | Weil Zoltán | 2023-06-27 08:26:24

Élőben egy telefonos banki csalóval, aki büszke a munkájára

Ákos és tettestársa banki csalók. Abból élnek, hogy kifosztanak gyanútlan ügyfeleket, akiket rávesznek arra, hogy olyan programot telepítsenek a számítógépükre, amellyel könnyedén átvehetik az irányítást, és fondorlattal hozzáférhetnek a bankszámláikhoz. Először átvertem Ákost, a csalót, aztán elbeszélgettem vele.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | (X) | 2023-05-26 14:24:07

Mik a dohányzásról való leszokás pozitív hatásai?

A dohány vagy a nikotin függőséget okoz, a leszokás pedig komoly viselkedési változásokat igényel, amelyek nem könnyűek. A kellemetlen elvonási állapotok megjelenése gyakran arra késztet, hogy minden egyes nap elszívd az utolsó szálat. Még akkor is, ha az újévi fogadalmad a cigiről való leszokás volt.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | Weil Zoltán | 2023-05-10 07:01:03

Város a szőnyeg alatt

Kiderült, hogy a 2023-as középiskolai rangsorban az első száz iskola között mára nincs egri. Az első száz között. Még a rendszerváltás utáni oktatási koncepciók is a „magyar Athén” eposzi jelzővel illették városunkat, utalva annak oktatási és kulturális központ jellegére. Innen küzdötte le magtát a „magyar Eger” rangig, ami ellentétben a cseh Egerrel (Cheb), mára szellemileg és kulturálisan jelentéktelen skanzenné vált. Erről már papírja is van.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | (X) | 2023-02-28 08:27:09

Rengeteg budapestinek ez a kedvenc olasz fagylaltozója

A fagylalthoz kevesünknek fűződik rossz élménye. Családi program? Baráti összejövetel? Esküvő vagy születésnap? A fagyizás valahogy bárhova beilleszthető, kortól és programtól függetlenül – mindig lehet találni olyan alkalmat, amikor a közös fagylaltozás élménnyé kovácsolódik. Azért ne feledkezzünk meg a munka utáni lazításról sem egy jókora adag fagyival a kanapén – akár egyedül is. De honnan indult ennek a fenomenális édes finomságnak a története?

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | (X) | 2023-02-27 08:13:14

NTAK jogszabály: mit kell tudnom vendéglátóként?

2021-ben változott meg a turisztikai törvény, mely szerint nem csak a szálláshely-szolgáltatóknak kell regisztrálniuk a Nemzetközi Turisztikai Adatszolgáltatási Központ, vagyis a NTAK rendszerében. A regisztrációs kötelezettség valamennyi vendéglátóegységre kiterjed. A következőkben azt foglaljuk össze, hogy pontosan mely üzletek esnek az NTAK jogszabály hatáskörébe.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | Weil Zoltán | 2023-02-18 16:43:39

A kanapé-gate

Naná, hogy megint botrány és megint Eger az országos lapok címlapsztorija. Kicsit kellemetlen, de lényegében örülnünk kell neki, mint a foghúzásnak. Most kicsit/nagyon fáj, aztán elmúlik egy ótvaros sárkányfog. Javul a mosolyunk. Amit most lát az egri közügyek iránt érdeklődő publikum (nincsenek sokan), az nem más, mint a demokratikus működés lassú, fájdalmas kialakulása, a rendszerváltás utáni évtizedek szőnyeg alá söpört politikai deficitjének napvilágra kerülése és ledolgozása.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | (X) | 2023-01-27 08:01:56

Kockahas nyárra? Nem lehetetlen a megfelelő edzéstervvel!

Még éppen időben vagy, ha úgy döntesz, idén nyárra végre kihozod magadból a maximumot, hogy végre tényleg teljes magabiztossággal libeghess végig a strandon. Persze elsősorban nem ezért edzünk: a testedzés a test és az elme közös munkája, mellyel kitartást, önfegyelmet, szigort és szorgalmat tanulhatsz, ráadásul az egészséged is meg fogja hálálni. A következő cikk azoknak szól, akik maximum 10-15 kiló felesleggel rendelkeznek, és a strandszezonra szeretnének formába jönni – akkor is, ha végre szeretnék megtekinteni a saját hasi kockáikat is.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | Weil Zoltán | 2023-01-16 18:00:43

Minket a kisváros fojtogató légköre éltet

Erősen kezdte az évet Eger. Az a hír, hogy egy meztelen férfi megharapott egy nőt a Széchenyi utcán, szinte jelentéktelen semmiség ahhoz képest, hogy az országos sajtó azzal van tele, miképpen harapdálják egymást az egri közélet szereplői. Messzi földről látszik az egri égre vetülő városházi kennel bulldogokból álló csoportképe.  Ezen a képen egymás ülepébe harapó, szájzárat kapott vérebek járnak körtáncot.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | (X) | 2023-01-10 14:50:36

Mikor kell kihúzni egy fogat?

Manapság igen ritka, ha valakinek az élete során nincsen szüksége foghúzásra. Legyen szó kiskori esetről vagy éppen gyulladásos megbetegedésről. Sokszor azonban nem igazán tudjuk, hogy mikor forduljunk orvoshoz, mikor van szükség segítségre. A foghúzásról azt gondolhatjuk, hogy nagy fájdalommal jár, pedig jó esetben szinte meg sem érezzük az egészet.  Ebben a cikkben arról számolunk be, hogy mikor kell kihúzni egy fogat.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | Jónás Péter | 2022-12-18 11:05:55

Az én könyvtáram

Két hete Karafiáth Orsolya költő-író-újságíró barátnőm egy kósza facebook-magánbeszélgetés során felkért, hogy tudnék-e valamit mondani neki a magánkönyvtáramról a Magyar Narancs számára készítendő színes interjúcsokrához. Tudtam. Mivel a Mancsban helyhiány és előre megadott flekk-terjedelem miatt az eredeti mondandóm sajnos nyomtatásban csak kicsit módosítva, rövidítve tudott megjelenni, a teljes eredeti írást nagy szeretettel Weil Zoltán barátom és a kedves egri olvasók rendelkezésére bocsájtom advent alkalmából!

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | Weil Zoltán | 2022-12-18 11:45:23

Eger felszabadulásának nem ünneplése

Ma 335 éve, 1687. december 18-án Rusztem, az utolsó egri pasa az előre meghatározott feltételeknek megfelelően átadja az egri várat a keresztény szövetséges hadseregnek. Eger 91 esztendő oszmán-török uralma véget ért… Értsük jól, ma van annak az évfordulója, hogy az általunk ismert Eger létrejött. Ez lenne a város legnagyobb ünnepe, ha ez lenne. De nem az.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | (X) | 2022-10-14 07:22:05

Így dolgoznak a legnépszerűbb műanyag ablakgyártók

A műanyag ablakgyártás korunk áldása. Remekül hőszigetelnek, és távol tartják a lakótértől az utcai zajokat. Hogy valóban egy megbízható nyílászárót vásáoljunk, érdemes lehet áttekinteni, milyen szempontok alapján dolgoznak a műanyag ablakgyártók.