Hiteles hírek egész Magyarországról

Egriszin.hu

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | (X) | 2024-05-07 11:55:09

Mi az a cserepeslemez és miért jobb mint a hagyományos cserép?

A cserepeslemez, azaz a lemezcserép manapság az egyik legismertebb és legkedveltebb tetőfedő anyag. A modern tetőfedés egyik fő terméke, amely remek alternatívának számít a hagyományos cseréppel szemben. Már csak egyetlen kérdés maradt, mégpedig az, hogy miért jobb, mint a hagyományos cserép? Mivel tud többet és miért éri meg inkább ezt választani, főleg kisebb költségvetés és gyors munka esetén?

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | (X) | 2024-02-20 13:39:29

Hogyan kezelje hatékonyan a költségvetését?

A pénzkezelés vitathatatlanul a legfontosabb készség, amelyre egy sikeres fogadónak szüksége van. Ezt a képességet pedig bankroll menedzsmentnek nevezik. Ebből a cikkből kiderül minden, amit ezzel kapcsolatosan tudni kell!

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | (X) | 2024-02-20 12:52:57

Mi a pénz szerepe az emberek életében, nem lenne jobb nélküle?

A pénz jelentős szerepet játszik az emberek életében, mivel számos fontos és immár nélkülözhetetlen funkciót tölt be a modern társadalomban. Bár vannak érvek ellene és mellette, a legtöbb ember több okból is nélkülözhetetlennek tartja a mindennapi életben.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | Weil Zoltán | 2024-01-31 09:34:28

Kézikönyv az egri önkormányzati választásokra

Ez a használati utasítás megkönnyíti önnek a döntést, hogy milyen politikust rendeljen az otthonába és az otthona elé. Nem garantált, hogy azt kapja, amit rendelt, mert a többiek is feladták a rendelésüket és azt szállítja le a Cég, akit a legtöbben kívánnak. Ha mégis az érkezik, akit várt, akkor sem biztos, hogy úgy fog működni ahogy remélte. Lehet, hogy gagyi, gyári hibás, trójai faló, javíthatatlanul rossz, de az sem kizárt, hogy javítható. Mivel sem garancia, sem minőségbiztosítás nem létezik és még vissza sem küldheti, ezért az ön felelőssége, hogy kit rendel magának és egyszerre másoknak is.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | Weil Zoltán | 2024-01-27 17:39:27

Halvány lila dunszt – A Neumann gimi tündöklése és bukása(?)

A hír az, hogy a Neumann János Gimnázium vezetése éppen a katolikus egyháznak ajánlkozik, hogy vigye tovább Eger ikonikus iskolájának a működtetését. És persze vagyonát, ami az egrieké volt, és amit egy alapítványi iskolához adtak oda, nem egyházihoz. De hogyan juthattunk idáig, hogy maga Sipos Mihály igazgató úr, a város egyik legjobb iskolájának atyja és gazdája készül bedobni életművét a klerikálpopulista, hogy világosabban ne fogalmazzunk, emésztőgödörbe? A válasz nagyon egyszerű: simán és kiszámíthatóan. Ehhez csak egy kicsit kell ismernünk a Lila iskola sztoriját és a rendszerváltás felemás normáit.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | Weil Zoltán | 2024-01-24 10:17:35

Lenkey-ház, az egri lombkorona sétány

Cseppben az állatorvosi ló az egri Lenkey-ház története. Az önkormányzat úgy döntött, hogy nem épít napelemparkot, hanem részben az arra szánt pénzből felújít egy rossz helyen és rossz állapotban lévő jellegtelen házat, aminek egyetlen története, hogy valaha Lenkey János, az Egerben országos hírű honvédtábornok ott látta meg a napvilágot. Értsük jól, a ház semmilyen jelentőséggel nem bírt a város életében, nem volt szalon, az ellenállás fészke stb. Egyszerű lepukkant lakóház volt, ahol egy gömöri közszolga családja lakott, és itt született gyermekük, aki később tábornok és derék honvéd lett. Nem építészeti és nem várostörténeti csoda. Most meg csaknem négymillióért újítják fel négyzetméterenként, ráadásul tapintható némi összefonódás a mostani polgármester és a nyertes cég között. El sem készültek vele határidőre, bár a város átvette, ami pedig elkészült, az kívülről is jól láthatóan trehány munka, a Fideszes várigazgató és a durcás városvezetés meg nem adja ki a szerződést, mondván üzleti titok.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | Weil Zoltán | 2024-01-24 08:28:55

Dokumentumfim fesztivál Egerben is

Szerencsére sikerült idén is Egerbe csábítani néhány filmet a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál (BDIF) programjából. Nem is akármilyen filmeket. Az egri Uránia Mozi ismét megtelik élettel, és az arra fogékony egriek február első hétvégéjén kicsit közelebb kerülhetnek a világ szellemi fősodrához. Számomra különösen kedves az indiai „Népszabadság sztori”, amelyben bemutatják, hogyan lehetetleníti el a fékevesztett diktatúra a független sajtót és az igazság kiderülését, kikiáltva azt a gonosz fészkének. A többi film is olyan, ami meghatározhatja egy-egy ember egész életét.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | (X) | 2024-01-06 11:22:13

A rendszeres testmozgás 5 előnye

A testmozgás olyan tervezett, strukturált és ismétlődő tevékenység, amelynek célja a fizikai készségek fejlesztése és fenntartása. Sokféle tevékenység létezik, beleértve az úszást, futást, kocogást, sétát és táncot, hogy csak néhányat említsünk. Régen bebizonyosodott, hogy az aktív élet számos egészségügyi előnnyel jár, mind fizikailag, mind szellemileg. Még abban is segíthet, hogy tovább éljünk!

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | Weil Zoltán | 2023-11-25 16:27:44

Grincs, ami van, és fosztogatja az iskolákat

Levelet kaptak az egri tankerület intézményeinek vezetői. Azt már régóta tudjuk, hogy a kormány fordított Robin Hoodként, a szegényektől elvesz és a gazdagoknak ad, azonban a fordított Mikulás szerepet még szoknunk kell. Hogy belopakodik, és elviszi az ajándékot. Pedig most pont ez történik az állami óvodákkal, iskolákkal.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | Weil Zoltán | 2023-10-09 14:18:44

Harminc éve a „lokálpatriótákról”

Az Egri Est-et több mint harminc éve alapítottuk. Olyan akkori fiatalok, akik azt gondoltuk, hogy erős demokrácia, csak szabad nyilvánossággal karöltve létezik. Igazunk volt. A választás szabadságához hozzátartozik az információhoz jutás szabadsága is. Az alábbi cikk 1993. áprilisában jelent meg. Szereplőinek egy része még ma is aktív. Sokan persze már meghaltak. Amiért mégis fontos, hogy ilyen távlatból újra olvassuk, az azért van, mert ma lényegében ugyanazok a populista szólamok öntik el az egri közéletet, amelyek végül a helyi politika kiüresedéséhez, a tehetségtelen akarnokok masírozásához vezettek. Érdemes megfigyelni, hogy az antiparlamentáris retorika egy bő emberöltő távlatából hogyan köszön vissza, hogy a demokratikus pártok hogyan lettek egy azóta a klerikálfasizmus irányába tartó rendszer kipécézett ellenségei. És láthatjuk az EVAT Zrt. bölcsőjét, amiben egy gazdasági-hatalmi torzszülött ringott.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | egriszin.hu | 2023-10-04 06:56:34

Állampolgári Részvétel Hete Egerben

Egerben két helyszínen is összetanakodhatnak a polgárok, hogy megbeszéljék az őket érintő ügyes-bajos dolgaikat. Október 6-án a Laborban Rázsi Botond igazgató úrral beszélgetnek arról, hogy a diákokat távol tartja-e az iskola a közélettől, október 8-án a Civil Közösségi Házban pedig a Családok a családokért aktivistái várják az érdeklődőket.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | Weil Zoltán | 2023-10-03 08:21:03

Üdvözlégy, húsos zsömle

Egerben, a „papok városában” is jelentősen zuhant a magukat vallásosnak vallók száma. Heves megyében még jól tartották magukat, de Heves vármegye már elesett a lelkekért folyó küzdelemben. Pedig az elmúlt években rendesen felpörgött a köz javainak az egyházaknak történő osztogatása. Állam és egyház kéz a kézben fosztogatta Egert, tíz- de inkább százmilliárdos közvagyont íratva a vatikáni és egyéb főkönyvekbe.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | Weil Zoltán | 2023-08-29 09:26:52

Nerátó a pénzzivatarban

Az egri közgyűlés többsége, a polgármester és a Fidesz frakció, a DK meg az ölebek beszereztek Oroján Sándor (Fidesz?) vezényletével egy feketeöves hülyegyereket (Fidesz?) a Városgondozás Kft. élére. Onnan lehet, tudni, hogy Nerátó kretén hülyegyerek, hogy ezt saját maga tette közzé.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | (X) | 2023-07-24 12:58:58

Milyen jövőt tartogat a mesterséges intelligencia?

Egészen a közelmúltig tudományos-fantasztikus technológiának számított, ma már egyre több iparágban kezdjük használni. A mesterséges intelligenciáról szól, az új technológiáról, amely lassan meghódítja az egész világot.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | (X) | 2023-07-24 12:39:04

Mi az online fizetési megoldások legnagyobb előnye?

Világszerte egyre több játékos részesíti előnyben az online sportfogadást vagy szerencsejátékot, mint szabadidejének legjobb eltöltését. A döntés érthető, hiszen bármikor elérhető, illetve online a tranzakciók is sokkal gyorsabbak.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | Weil Zoltán | 2023-07-02 13:40:58

Donáth Anna Egerben: Orbán Viktor morálisan megbukott, Jánosi Zoltán a polgármesterjelöltünk

Az Uránia Rendezvényközpontban mutatta be a Momentum a 2024-es választás egri polgármesterjelöltjét, Jánosi Zoltánt. A bejelentés kapcsán kértünk exkluzív interjút Donáth Annától, a párt európai parlamenti képviselőjétől. Többek között kíváncsiak voltunk arra, hogy miért egy volt szocialista képviselőt indítanak polgármesternek, kínos-e magyarnak lenni Brüsszelben, hogyan küzdenek a politika szellemi kiüresedése ellen. Annyit elspoilerezünk, hogy a képviselőasszony szerint bölcsebbek lettek.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | Weil Zoltán | 2023-06-27 08:26:24

Élőben egy telefonos banki csalóval, aki büszke a munkájára

Ákos és tettestársa banki csalók. Abból élnek, hogy kifosztanak gyanútlan ügyfeleket, akiket rávesznek arra, hogy olyan programot telepítsenek a számítógépükre, amellyel könnyedén átvehetik az irányítást, és fondorlattal hozzáférhetnek a bankszámláikhoz. Először átvertem Ákost, a csalót, aztán elbeszélgettem vele.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | (X) | 2023-05-26 14:24:07

Mik a dohányzásról való leszokás pozitív hatásai?

A dohány vagy a nikotin függőséget okoz, a leszokás pedig komoly viselkedési változásokat igényel, amelyek nem könnyűek. A kellemetlen elvonási állapotok megjelenése gyakran arra késztet, hogy minden egyes nap elszívd az utolsó szálat. Még akkor is, ha az újévi fogadalmad a cigiről való leszokás volt.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | Weil Zoltán | 2023-05-10 07:01:03

Város a szőnyeg alatt

Kiderült, hogy a 2023-as középiskolai rangsorban az első száz iskola között mára nincs egri. Az első száz között. Még a rendszerváltás utáni oktatási koncepciók is a „magyar Athén” eposzi jelzővel illették városunkat, utalva annak oktatási és kulturális központ jellegére. Innen küzdötte le magtát a „magyar Eger” rangig, ami ellentétben a cseh Egerrel (Cheb), mára szellemileg és kulturálisan jelentéktelen skanzenné vált. Erről már papírja is van.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | (X) | 2023-02-28 08:27:09

Rengeteg budapestinek ez a kedvenc olasz fagylaltozója

A fagylalthoz kevesünknek fűződik rossz élménye. Családi program? Baráti összejövetel? Esküvő vagy születésnap? A fagyizás valahogy bárhova beilleszthető, kortól és programtól függetlenül – mindig lehet találni olyan alkalmat, amikor a közös fagylaltozás élménnyé kovácsolódik. Azért ne feledkezzünk meg a munka utáni lazításról sem egy jókora adag fagyival a kanapén – akár egyedül is. De honnan indult ennek a fenomenális édes finomságnak a története?