Hiteles hírek egész Magyarországról

Egriszin.hu

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | (X) | 2022-10-14 07:22:05

Így dolgoznak a legnépszerűbb műanyag ablakgyártók

A műanyag ablakgyártás korunk áldása. Remekül hőszigetelnek, és távol tartják a lakótértől az utcai zajokat. Hogy valóban egy megbízható nyílászárót vásáoljunk, érdemes lehet áttekinteni, milyen szempontok alapján dolgoznak a műanyag ablakgyártók.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | Weil Zoltán | 2022-09-01 08:22:58

Dübörög a kormányzati számlagyár

Jönnek az új közüzemi számlák. Az állami hülyeségipar csúcsra járatása naponta hozza el a hihetetlent. A kommunikáció dekódolása mára egy ovisnak is könnyen megy: mindennek az ellenkezője az igaz. Amit megvédenek, azt elveszik, ami csökken, az nő, ami nő az csökken. A majdani fényes jövő a rothadt jelen szinonimája.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | (X) | 2022-08-07 16:24:19

Megérkezett a videós jelentkezés az EgerAllas.hu oldalra!

Az álláskereső portálok az elmúlt húsz évben hatalmas változásokon mentek keresztül, aminek köszönhetően továbbra is megingathatatlan a népszerűségük az elhelyezkedni kívánók körében. Mára ezek az oldalak már nem csupán közvetítői szerepet töltenek be, hanem egyéb eszközökkel is segítik az álláskeresők karrierépítését. Ezen eszköztárat bővítette most az EgerAllas.hu, méghozzá egy olyan videós újítással, ami nem csak az álláskeresők, de a hirdetők előnyére is válhat.


EGRISZIN.HU | (X) | 2022-04-22 16:16:08

A legjobb programok egy esős hétvégére - egyedül és társaságban

Mind a tavaszi, mind az őszi időszakban előfordulnak olyan napok, amikor sajnos a napsütés hiányában kevés lehetőségünk van a szabadban tölteni az időnket. Számos program van azonban ilyen hétvégékre is, hiszen egy-egy esős délutánon akár egyedül, akár társaságban egyaránt érezhetjük magunkat jól bezárva a négy fal közé. Ebben a cikkben összeszedtünk pár olyan tippet és ötletet, amikkel garantáltan kikapcsolódhatunk egy borongós napon is!

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | Weil Zoltán | 2022-04-06 16:02:51

A szájbarágós színház szájba vágós

Szép kis hisztéria kerekedett abból, hogy Venczel Valentinnal, az újvidéki Magyar Színház igazgatójával kettesben arról is beszélgettünk, hogy miért hagyott ott egy szerinte vállalhatatlan egri produkciót Blaskó Balázs színházában. Az adás rögzítése után, a kiborulásra és méltatlankodásra mindig kész Blaskó direktor úr követelte, hogy a beszélgetést a Városi Tv ne adja le, mert ugyan azt ő nem látta, de szerinte jó nem lehet, így annak bemutatásától a tv eltekintett. Az Egri Színen azonban most bemutatjuk a letiltott adást.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | Weil Zoltán | 2022-03-25 09:39:31

Sánta kutyák kampánya

Minden néphülyítés ellenére a kegyetlen igazság az, hogy a sánta kutyát hamarabb lehet utolérni, mint a hazug embert. Dübörög a választási hullámvasút, és naponta válik valósággá a hihetetlen.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | (X) | 2022-03-10 08:05:59

Ezek az esővízgyűjtő tartályok előnyei

Az esővíz gyűjtésével spórolhatunk a vízzel és a környezetet sem terheljük feleslegesen, így az esővízgyűjtő tartály a környezettudatosan élők elengedhetetlen felszerelését képezi. Manapság az önellátás, a saját kertben való termelés mind nagyobb hangsúlyt kap és talán az egyedüli, valóban fenntartható megoldást jelenti a jövőre nézve. Nézzük most meg, miben rejlik az esővízgyűjtő tartályok nagyszerűsége.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | Weil Zoltán | 2022-02-27 13:01:18

Kis egri bosszúpornó

Aki követte az elmúlt egri Közgyűlést, bizonyára jól szórakozott. Azt eddig is tudni lehetett, hogy olyan kulturális különbségek feszítik a testületet, amelyek természetüknél fogva áthidalhatatlanok. Mirkóczki Ádám polgármester úr, amint lehetősége nyílt rá, konfrontatív vezéralakot öltött. Ehhez remek untermanként Oroján Sándor (Fidesz) asszisztált, meghonosítva városunkban is azt a politikai stílust, ami miatt sokaknak mászik tenyerébe a zsebben kinyílt bicska, és amellyel aktiválta a polgármesterben az „egy pofonért kettőt adok vissza” funkciót.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | (X) | 2021-12-08 16:21:00

Bővül az Emerson

Az amerikai központú globális ipari szoftver és mérnök vállalat, az Emerson, hivatalosan megnyitotta kibővített gyáregységét Egerben, mellyel megduplázta eddigi gyártási területét és kapacitásait új munkahelyeket teremtve a térségben. Az Emerson megközelítőleg 4,55 milliárd forintot ruházott be a telephely bővítésébe.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | Weil Zoltán | 2021-12-05 14:57:43

A mesék néha frusztrálnak

Mesevilágban élünk. Sokan jobban szeretnének inkább mesés világban élni, de ne legyünk nagyravágyók. A mesék át- meg átszővik az életünket. A mesékből tanuljuk meg a jó és a rossz arcait, a fiuk és a lányok közötti érintkezés szabályait, de még az ujjaink neveit is. Ez meglőtte, ez meg hazavitte… Dr. Kusper Judittal és Sebők Lászlóval féktelenkedtünk a mesékről. Is. Meg arról, hogy minden gyerek zseni.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | Weil Zoltán | 2021-11-16 16:15:08

A kiborulások kora

Hát, nem könnyű. Nem könnyű a valóságot szemezgetve látó és láttató, a félelmekre jól rezonáló sokasággal játszó prófétákkal, és az ő híveikkel. Már, hogy nem könnyű a kézenfekvő „ezek hülyék” hozzáállás helyett a „próbáljunk meg beszélgetni és szót érteni” megközelítést alkalmazni. Nem könnyű lemondani a reménytelenekről, a dühre vágyókról, és a rettegésben élvezkedőkről. Nem is mondunk le róluk.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | Weil Zoltán | 2021-11-04 17:24:29

Egy féktelen angol úr Egerben

Tudták, hogy Egert lényegében kétszer alapították? Egyszer a XI-dik században, egyszer meg a török kiverése után. És azt, hogy mindkét esetben a messzi Nyugat-Európából jöttek az alapító telepesek és hozták a tudást a borkészítéstől a palota építésig?


Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | Weil Zoltán | 2021-10-08 13:43:18

Mirkóczki Ádám: Kezdeményezem Blaskó Balázs felmentését!

Közleményt adott ki Eger polgármestere, melyben kezdeményezi Blaskó Balázs színidirektor felmentését. Már az is fura, hogy egy egri intézmény vezetőjének felmentését egy államtitkárnál kell kezdeményezni, de az ok még furább. Az igazgató úr kemény szavakkal minősítette azt az ötletet, hogy hajdani barátja, kollégája, üzlettársa, későbbi ellenfele, Kelemen Csaba nevét viselje az egri stúdió színpad. Sajnos felindultságában nem volt képes eltalálni az indokot, hogy miért is van igaza.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | Weil Zoltán | 2021-09-24 07:45:15

Ész vesztő oktatás, stop Diósgyőr

Az egri polgármesterrel, Mirkóczki Ádámmal az elmúlt hónap történéseiről beszélgettünk. Kiderült, hogy miért gondolja azt a polgármester, hogy az emberek nem egyenlőnek születnek, miért lenne jobb ha borozó lenne a Tourinform iroda helyén, és miért lopják Diósgyőrbe az egri gyerekeket.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | Weil Zoltán | 2021-09-17 07:34:09

Nincs "de", nincs "ha"

Az talán túlzás, hogy előválasztási lázban égne az ország, város, de az bizonyára igaz, hogy az ellenzék esélyei messze most a legjobbak. Az pedig, hogy ki lőheti a büntetőt, ha azt megítéli a nép, az előválasztáson dől el. A legalkalmasabb, leghiggadtabb, legjobb formában lévő jelöltet kell kiválasztanunk egy olyan mezőnyből, amitől távol tartják magukat az amúgy legalkalmasabb, leghiggadtabb, legjobb figurák, mert hatott rájuk a kormányzati csüggesztőgép deleje. Ezért aztán respekt az indulóknak. Berecz Mátyással és Jánosi Zoltánnal féktelenkedtünk. Nem vita, beszélgetés.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | Weil Zoltán | 2021-09-03 16:26:29

Ami ingyen van, még lehet ronda

Ebben a műsorban egy kicsit a gazdagságról is beszélgettünk. A felvilágosodást elemző gondolkodók szerint a szegénység, a mindennapi küzdelem a létfenntartásért a természetes és oktalan, viszont a gazdagságnak oka van. Az ok pedig a haladás és a tudomány vívmányainak használata, a sodródva tovadöcögő szakrális élet helyett a tudatos, a fejlődést fenntartani tudó gondolkodás. A mai világra lefordítva: az észszerűség és a fenntarthatóság a gazdagság, a jólét fűtőanyaga.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | (X) | 2021-08-30 07:00:38

Továbbra is nagy népszerűségnek örvendenek az egri szállások

Magyarországon sok olyan terület van, ami tartogathat meglepetést még a sokat látott turistáknak is. Annak ellenére, hogy egy külföldi utazás mindig kicsit jobban vonzza az embert, nem szabad lebecsülni egy belföldi utat sem! Vannak olyan vidékek kishazánkban, amiknek felkeresése nincs konkrét évszakhoz kötve, így a nyár végeztével is érdemes lehet neki állni egy pár napos nyaralás megszervezésnek. Sőt a kánikula hiánya például sokaknak nem szokott hiányozni egy- egy olyan üdülés alatt, ahol szívesen töltik el az időt kirándulással, és egyéb szabadtéri programokkal.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | egriszin.hu | 2021-07-25 09:21:26

Cigány Mózes

Tudták, hogy Eger hírnevét nem a bornak, a fürdőnek, vagy a barokk építészetnek köszönheti, de még csak nem is egy évadzáró csetepaténak, amit követően 1552-ben az oszmán sereg hazavonult. A hírnevet egy a Gárdony melletti Agárdról Egerbe költözött bizonyos Ziegler Géza romantikus regényének köszönheti. Az író-újságíró Ziegler Egerben már a Gárdonyi nevet használta, és ezen a néven lett kora sikeres tollforgatója.