Hiteles hírek egész Magyarországról

Egriszin.hu

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | (X) | 2023-02-28 08:27:09

Rengeteg budapestinek ez a kedvenc olasz fagylaltozója

A fagylalthoz kevesünknek fűződik rossz élménye. Családi program? Baráti összejövetel? Esküvő vagy születésnap? A fagyizás valahogy bárhova beilleszthető, kortól és programtól függetlenül – mindig lehet találni olyan alkalmat, amikor a közös fagylaltozás élménnyé kovácsolódik. Azért ne feledkezzünk meg a munka utáni lazításról sem egy jókora adag fagyival a kanapén – akár egyedül is. De honnan indult ennek a fenomenális édes finomságnak a története?

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | (X) | 2023-02-27 08:13:14

NTAK jogszabály: mit kell tudnom vendéglátóként?

2021-ben változott meg a turisztikai törvény, mely szerint nem csak a szálláshely-szolgáltatóknak kell regisztrálniuk a Nemzetközi Turisztikai Adatszolgáltatási Központ, vagyis a NTAK rendszerében. A regisztrációs kötelezettség valamennyi vendéglátóegységre kiterjed. A következőkben azt foglaljuk össze, hogy pontosan mely üzletek esnek az NTAK jogszabály hatáskörébe.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | Weil Zoltán | 2023-02-18 16:43:39

A kanapé-gate

Naná, hogy megint botrány és megint Eger az országos lapok címlapsztorija. Kicsit kellemetlen, de lényegében örülnünk kell neki, mint a foghúzásnak. Most kicsit/nagyon fáj, aztán elmúlik egy ótvaros sárkányfog. Javul a mosolyunk. Amit most lát az egri közügyek iránt érdeklődő publikum (nincsenek sokan), az nem más, mint a demokratikus működés lassú, fájdalmas kialakulása, a rendszerváltás utáni évtizedek szőnyeg alá söpört politikai deficitjének napvilágra kerülése és ledolgozása.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | (X) | 2023-01-27 08:01:56

Kockahas nyárra? Nem lehetetlen a megfelelő edzéstervvel!

Még éppen időben vagy, ha úgy döntesz, idén nyárra végre kihozod magadból a maximumot, hogy végre tényleg teljes magabiztossággal libeghess végig a strandon. Persze elsősorban nem ezért edzünk: a testedzés a test és az elme közös munkája, mellyel kitartást, önfegyelmet, szigort és szorgalmat tanulhatsz, ráadásul az egészséged is meg fogja hálálni. A következő cikk azoknak szól, akik maximum 10-15 kiló felesleggel rendelkeznek, és a strandszezonra szeretnének formába jönni – akkor is, ha végre szeretnék megtekinteni a saját hasi kockáikat is.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | Weil Zoltán | 2023-01-16 18:00:43

Minket a kisváros fojtogató légköre éltet

Erősen kezdte az évet Eger. Az a hír, hogy egy meztelen férfi megharapott egy nőt a Széchenyi utcán, szinte jelentéktelen semmiség ahhoz képest, hogy az országos sajtó azzal van tele, miképpen harapdálják egymást az egri közélet szereplői. Messzi földről látszik az egri égre vetülő városházi kennel bulldogokból álló csoportképe.  Ezen a képen egymás ülepébe harapó, szájzárat kapott vérebek járnak körtáncot.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | (X) | 2023-01-10 14:50:36

Mikor kell kihúzni egy fogat?

Manapság igen ritka, ha valakinek az élete során nincsen szüksége foghúzásra. Legyen szó kiskori esetről vagy éppen gyulladásos megbetegedésről. Sokszor azonban nem igazán tudjuk, hogy mikor forduljunk orvoshoz, mikor van szükség segítségre. A foghúzásról azt gondolhatjuk, hogy nagy fájdalommal jár, pedig jó esetben szinte meg sem érezzük az egészet.  Ebben a cikkben arról számolunk be, hogy mikor kell kihúzni egy fogat.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | Jónás Péter | 2022-12-18 11:05:55

Az én könyvtáram

Két hete Karafiáth Orsolya költő-író-újságíró barátnőm egy kósza facebook-magánbeszélgetés során felkért, hogy tudnék-e valamit mondani neki a magánkönyvtáramról a Magyar Narancs számára készítendő színes interjúcsokrához. Tudtam. Mivel a Mancsban helyhiány és előre megadott flekk-terjedelem miatt az eredeti mondandóm sajnos nyomtatásban csak kicsit módosítva, rövidítve tudott megjelenni, a teljes eredeti írást nagy szeretettel Weil Zoltán barátom és a kedves egri olvasók rendelkezésére bocsájtom advent alkalmából!

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | Weil Zoltán | 2022-12-18 11:45:23

Eger felszabadulásának nem ünneplése

Ma 335 éve, 1687. december 18-án Rusztem, az utolsó egri pasa az előre meghatározott feltételeknek megfelelően átadja az egri várat a keresztény szövetséges hadseregnek. Eger 91 esztendő oszmán-török uralma véget ért… Értsük jól, ma van annak az évfordulója, hogy az általunk ismert Eger létrejött. Ez lenne a város legnagyobb ünnepe, ha ez lenne. De nem az.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | (X) | 2022-10-14 07:22:05

Így dolgoznak a legnépszerűbb műanyag ablakgyártók

A műanyag ablakgyártás korunk áldása. Remekül hőszigetelnek, és távol tartják a lakótértől az utcai zajokat. Hogy valóban egy megbízható nyílászárót vásáoljunk, érdemes lehet áttekinteni, milyen szempontok alapján dolgoznak a műanyag ablakgyártók.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | Weil Zoltán | 2022-09-01 08:22:58

Dübörög a kormányzati számlagyár

Jönnek az új közüzemi számlák. Az állami hülyeségipar csúcsra járatása naponta hozza el a hihetetlent. A kommunikáció dekódolása mára egy ovisnak is könnyen megy: mindennek az ellenkezője az igaz. Amit megvédenek, azt elveszik, ami csökken, az nő, ami nő az csökken. A majdani fényes jövő a rothadt jelen szinonimája.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | (X) | 2022-08-07 16:24:19

Megérkezett a videós jelentkezés az EgerAllas.hu oldalra!

Az álláskereső portálok az elmúlt húsz évben hatalmas változásokon mentek keresztül, aminek köszönhetően továbbra is megingathatatlan a népszerűségük az elhelyezkedni kívánók körében. Mára ezek az oldalak már nem csupán közvetítői szerepet töltenek be, hanem egyéb eszközökkel is segítik az álláskeresők karrierépítését. Ezen eszköztárat bővítette most az EgerAllas.hu, méghozzá egy olyan videós újítással, ami nem csak az álláskeresők, de a hirdetők előnyére is válhat.


EGRISZIN.HU | (X) | 2022-04-22 16:16:08

A legjobb programok egy esős hétvégére - egyedül és társaságban

Mind a tavaszi, mind az őszi időszakban előfordulnak olyan napok, amikor sajnos a napsütés hiányában kevés lehetőségünk van a szabadban tölteni az időnket. Számos program van azonban ilyen hétvégékre is, hiszen egy-egy esős délutánon akár egyedül, akár társaságban egyaránt érezhetjük magunkat jól bezárva a négy fal közé. Ebben a cikkben összeszedtünk pár olyan tippet és ötletet, amikkel garantáltan kikapcsolódhatunk egy borongós napon is!

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | Weil Zoltán | 2022-04-06 16:02:51

A szájbarágós színház szájba vágós

Szép kis hisztéria kerekedett abból, hogy Venczel Valentinnal, az újvidéki Magyar Színház igazgatójával kettesben arról is beszélgettünk, hogy miért hagyott ott egy szerinte vállalhatatlan egri produkciót Blaskó Balázs színházában. Az adás rögzítése után, a kiborulásra és méltatlankodásra mindig kész Blaskó direktor úr követelte, hogy a beszélgetést a Városi Tv ne adja le, mert ugyan azt ő nem látta, de szerinte jó nem lehet, így annak bemutatásától a tv eltekintett. Az Egri Színen azonban most bemutatjuk a letiltott adást.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | Weil Zoltán | 2022-03-25 09:39:31

Sánta kutyák kampánya

Minden néphülyítés ellenére a kegyetlen igazság az, hogy a sánta kutyát hamarabb lehet utolérni, mint a hazug embert. Dübörög a választási hullámvasút, és naponta válik valósággá a hihetetlen.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | (X) | 2022-03-10 08:05:59

Ezek az esővízgyűjtő tartályok előnyei

Az esővíz gyűjtésével spórolhatunk a vízzel és a környezetet sem terheljük feleslegesen, így az esővízgyűjtő tartály a környezettudatosan élők elengedhetetlen felszerelését képezi. Manapság az önellátás, a saját kertben való termelés mind nagyobb hangsúlyt kap és talán az egyedüli, valóban fenntartható megoldást jelenti a jövőre nézve. Nézzük most meg, miben rejlik az esővízgyűjtő tartályok nagyszerűsége.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | Weil Zoltán | 2022-02-27 13:01:18

Kis egri bosszúpornó

Aki követte az elmúlt egri Közgyűlést, bizonyára jól szórakozott. Azt eddig is tudni lehetett, hogy olyan kulturális különbségek feszítik a testületet, amelyek természetüknél fogva áthidalhatatlanok. Mirkóczki Ádám polgármester úr, amint lehetősége nyílt rá, konfrontatív vezéralakot öltött. Ehhez remek untermanként Oroján Sándor (Fidesz) asszisztált, meghonosítva városunkban is azt a politikai stílust, ami miatt sokaknak mászik tenyerébe a zsebben kinyílt bicska, és amellyel aktiválta a polgármesterben az „egy pofonért kettőt adok vissza” funkciót.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | (X) | 2021-12-08 16:21:00

Bővül az Emerson

Az amerikai központú globális ipari szoftver és mérnök vállalat, az Emerson, hivatalosan megnyitotta kibővített gyáregységét Egerben, mellyel megduplázta eddigi gyártási területét és kapacitásait új munkahelyeket teremtve a térségben. Az Emerson megközelítőleg 4,55 milliárd forintot ruházott be a telephely bővítésébe.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | Weil Zoltán | 2021-12-05 14:57:43

A mesék néha frusztrálnak

Mesevilágban élünk. Sokan jobban szeretnének inkább mesés világban élni, de ne legyünk nagyravágyók. A mesék át- meg átszővik az életünket. A mesékből tanuljuk meg a jó és a rossz arcait, a fiuk és a lányok közötti érintkezés szabályait, de még az ujjaink neveit is. Ez meglőtte, ez meg hazavitte… Dr. Kusper Judittal és Sebők Lászlóval féktelenkedtünk a mesékről. Is. Meg arról, hogy minden gyerek zseni.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | Weil Zoltán | 2021-11-16 16:15:08

A kiborulások kora

Hát, nem könnyű. Nem könnyű a valóságot szemezgetve látó és láttató, a félelmekre jól rezonáló sokasággal játszó prófétákkal, és az ő híveikkel. Már, hogy nem könnyű a kézenfekvő „ezek hülyék” hozzáállás helyett a „próbáljunk meg beszélgetni és szót érteni” megközelítést alkalmazni. Nem könnyű lemondani a reménytelenekről, a dühre vágyókról, és a rettegésben élvezkedőkről. Nem is mondunk le róluk.