Hiteles hírek egész Magyarországról

Egriszin.hu

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | egriszin.hu | 2021-06-26 09:35:31

Átadták Eger legújabb üres galériáját

Sikerült egy átadóba belesűríteni minden olyan gesztust és gusztust, ami Eger legújabb galériájával és városunk művészeti életével összefüggésbe hozható. Ugyanis a galériát csupasz falakkal és szendvicsekkel adták át. Akik ezt kitalálták, azoknak nyilván értelmetlen elmagyarázni, mennyire dilettáns, és a funkciót semmibe vevő eljárásról van szó. Olyan ez, mintha 1884-ben az Operaház átadásakor Ferenc József jelenlétében nem a Bánk Bánt, hanem néhány kolbászos zsömlét mutattak volna be. Amúgy, az épület szép lett.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | Weil Zoltán | 2021-06-26 07:58:32

Miért záratják be a fiatalok helyeit Egerben?

Egy egri fiatal a borsodival – mármint a sörrel – együtt szívja magába a panaszkultúrát. Hogy Egerben nem lehet élni, a helyeket bezáratják, ellehetetlenítik a tudjuk kik. Mondjuk az üldözési mánia olyan betegség, ami attól is kialakulhat, ha valakit üldöznek. Minden jel szerint ez egri fiatalokkal ez történik. Ennek persze oka van, és az nem a fiatalok. Hanem igen, az öregek. Mindjárt elmondom miért.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | (X) | 2021-06-02 16:49:53

Mennyire szokott fájni a mellplasztika?

Plasztikai beavatkozáson gondolkodik, de tart a fájdalomtól? Napjainkban még mindig a mellplasztika a leggyakrabban választott eljárás. A női nem számára a formás, sok esetben méretes keblek a nőiesség szimbólumai, és ezt mai társadalmunkban gyakran a másik nem is alátámasztja. Nem meglepő tehát, hogy a nők a mellnagyobbítástól várják az érvényesülés és az életminőség javításának titkát.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | Weil Zoltán | 2021-06-02 17:11:07

Forr a víz az egri pogármester körül

Továbbra is izzik a levegő Mirkóczki Ádám polgármester körül. Az izzás oka pedig az, hogy olyan elánnal hadakozik vélt, vagy valós igaza érdekében, hogy ott menten forrongani kezdenek az indulatok. Igaz, nem kedvez a hangulat hűtésének a politikai klíma sem. Például az, hogy az akár sikeresnek tűnő gesztuspolitika eredményeképpen az Egernek visszajuttatott elvonások mértéke vetekszik a kormánypárti városok számaival, ám a 2.6 milliárdos elvonást pótló 825 milliós kegyelemkenyér, kapott egy enyhe savanykás ízt, amikor a bejelentéssel egy időben Orbán Viktor a Mészáros Lőrincz nevű zsebébe 2.8 milliárd forint közpénzt csúsztatott, hogy csinosítsa a megvett Flóra hotelt. Szóval nehéz a Fidesszel jó alkukat kötni, legalább is olyat, ami már Kerecsendről nézve ne látszana balekkodásnak.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | Weil Zoltán | 2021-06-05 09:42:52

A pedofil kuki-gate

Váratlan helyről kapott hátszelet az egri és országos közhőbörgés. Néhány lelkes egri polgár úgy érezte, hogy az Egri Csillagok Vicuskáját és Gergőjét érdemes lenne bronzba öntetni és mint egy kis ékszert átnyújtani az egri publikumnak. Az elhatározást tett követte, a tettet pedig hisztéria. Bussines as usual.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | egriszin.hu | 2021-06-05 09:24:47

Az út az élet, nem a fogadók

Tudták, hogy az emberiség döntő hányada a születési helyétől számított alig tíz kilométeres körön belül hal meg? Mindezt tesszük úgy, hogy a gyerekhalandóság gyakorlatilag eltűnt az elmúlt száz év alatt. Szóval nem vagyunk egy vándorló faj. Ebből aztán következik egy és más. Például azt gondoljuk, hogy a világ máshol is olyan, mint amilyen körülöttünk. Hogy az emberek természetesen fehérek, zsebkendőbe rejtik a taknyukat és kezet ráznak, meg lapogatják egymást.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | (X) | 2021-05-29 09:42:29

Ezeken múlhat a barber sikere

Egy barber (borbély) sikere rengeteg mindenen múlhat. Az A76 barber szerint sok feltételnek kell teljesülnie ahhoz, hogy egy igazán kellemes élmény legyen a borbélynál töltött idő, ne csak egy szükséges rossz vagy „legyünk-már-túl-rajta” esemény. Nézzük röviden, melyek ezek.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | (X) | 2021-05-29 09:36:01

Útmutató a társasjáték rendeléshez

Az utóbbi több mint egy évben gyakorlatilag mindenki megtanult online rendelni dolgokat. Lehet itt szó élelmiszerről, meleg ételről, ruhaneműkről, csomagokról, játékokról, online termékekről és szolgáltatásokról vagy éppen társasjátékokról. Bár a társasok jóval nagyobb népszerűséghez jutottak a COVID-19 világjárvány során, az online társasjáték rendelés és webáruházak már 2019-ben és előtte is nagyon népszerűek voltak. És hogyan lehet a Mielőtt rákattintunk az első szimpatikusnak kinéző társasdobozra, több szempontot is érdemes végiggondolni egy társasjáték megrendelése előtt.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | (X) | 2021-05-19 12:08:34

Füvesítés lépésről lépésre: ezekre feltétlen figyeljen!

A füvesítés tipikusan tavaszi elfoglaltság, sőt, van, aki már március elején belekezd (ami Magyarország fele szerint tavasz (március elsejétől, a másik fele szerint pont nem, március huszonegyedikétől). Ez persze igencsak évfüggő is: amikor fagyok várhatóak és vannak akár április közepén is, akkor nem érdemes március elején nekiállni a zöldítésnek. De a tavasz, mint alapvető gondolat, jó. Hiszen télen minek magokat szórni (legfeljebb eleségnek az éhes madaraknak), nyáron pedig a nagy meleg az, ami nem kedvez a füvesítésnek: a kibújó fűszálak nem szeretik a forró napsugarakat és a csírázás is kb. fél gőzzel halad csak.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | (X) | 2021-05-10 14:39:20

Nem véletlenül lett sikeres ez a barber shop Budapesten

Budapesten ma már rengeteg barber shopot lehet találni. Ez a rengeteg választási lehetőség jó hír a vásárlók számára, a borbélyoknak viszont annál nagyobb kihívás, hogy lépést tudjanak tartani versenytársaikkal. Természetesen így is lehet találni olyan szalonokat, amelyek töretlenül nagy népszerűségnek örvendenek: olvass tovább, és tudd meg, hogy hogyan lett sikeres egy bizonyos barber shop Budapesten!

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | (X) | 2021-04-12 15:13:24

Kerékpár lakatok összehasonlítása biztonsági szint alapján

Lássuk, kinek van saját biciklije. Lássuk, kinek lopták már el bringáját… Igen, sajnos túl sok kéz van a levegőben. Egyre kevesebb olyan hely van, ahol az ember szívesen ott hagyná a kerékpárját lezáratlanul. De az is köztudott, hogy nem minden biciklizár ugyanolyan hasznos. Legyen szó a lépcsőházról, utcán „parkolásról” 5 percre vagy órákra vagy véletlenül éjszakára (vagy napokra) kint felejtett bicikliről, a megfelelő lezáró eszköz elengedhetetlen.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | (X) | 2021-04-02 09:46:49

Nyárigumi akciók 2021-ban: mi alapján érdemes választani?

Akinek van saját gépjárműve az tudja, hogy állandó kiadásokra lehet számítani vele kapcsolatban. A biztosítás és a súlyadó befizetése, a használat során bizonyos alkatrészek cseréje, vagy a folyamatos tankolás mind- mind olyan tételek, amikre bizony áldoznunk kell a pénzünkből. Kimaradt azonban a felsorolásból egy fontos tényező, aminek, ha elmulasztjuk a cseréjét, akkor akár nagy baj is történhet. Ez pedig nem más, mint a gumiabroncsok! Két oka lehet az autó tulajdonosoknak a régi gumik helyett újakat venni. Az egyik, hogy a folyamatos használt során az abroncsok állapota romlik, elkopik, és így veszélyes lehet a velük való közlekedés.


EGRISZIN.HU | egriszin.hu | 2020-04-28 07:07:32

Adjon hangot 1%-kal

Van Egernek egy kicsiny független rádiója. A Rádió Gold nem a retrós nosztalgia vonat századik meglovagolója, hanem maga a nosztalgia. Ezért is ajánljuk mindenkinek a figyelmébe, aki támogatni szeretné ezt a független helyi médiumot, hogy az adója 1%-a itt jobb kezekben lesz, mintha betonba öntenék.Gold Rádió Fotó: Gold

EGRISZIN.HU | egriszin.hu | 2020-05-21 16:28:42

A Labor tárva

Labor Fotó: Labor Újra nyitva Eger menő közösségi tere. A Laborosok közhírré tették, hogy újra várják az Erzsébet udvari közösségi irodába a dolgozni vágyókat, a kötetlenül cseverészőket és kávézgatva dumcsizókat. A Labor mostantól offline, ami persze jelen esetben azt jelenti, hogy testközelből szemlélhető. Szóval mindenkit, akinek van ötlete bármiről. És persze ne feledjétek, hogy a "Találjuk ki Egert" ötletversenyt is meghosszabbították, még ha nem is Bicskéig, de augusztusig.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | Weil Zoltán | 2020-06-12 15:57:37

Ingyen bor, éjszakai fürdőzés, ajándék pénz

Remek kis programmal lepte meg az egri Fidesz városunk polgárait. Csak remélni lehet, hogy a Kétfarkú Kutya Párt nem perel plágiumért. A füzetecske címe beszédes: „A FIDESZ-KDNP EGRI KÉPVISELŐCSOPORTJÁNAK JAVASLATA A KORONAVÍRUS OKOZTA GAZDASÁGI NEHÉZSÉGEK LEKÜZDÉSÉÉRT, A FEJLŐDÉS MIELŐBBI VISSZAÁLLÍTÁSA ÉRDEKÉBEN.” A címből kiderül, hogy vannak nehézségek, ám a fejlődést vissza kell állítani. Mielőbb. Ehhez kíván segítséget nyújtani a javaslat.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | Weil Zoltán | 2020-06-22 20:32:52

Mirkóczki Ádám polgármesterrel beszélgettünk önkormányzati emlőkről

Bő félévvel és egy járvánnyal a megválasztása után ültünk le. A konfliktusokat bátran felvállaló, egyesek szerint autoriter politikus hamar átírta a közéleti telefonkönyveket. Ellenzéke sápítozik, saját frakciója hüledezik. Pártjából, a Jobbikból kilépett, mert úgymond most már teljes egészében Egerért szeretne dolgozni. Az 1991-es lokálpatrióta puccs óta nem ismeretlen ez a mondat. A minap az Egységben a városért frakció közleményben nyugtatta meg magát és a közvéleményt, hogy minden rendben, támogatják Mirkóczkit. Csakhogy a közlemény így kezdődik: „Az ülésen megvitatásra és elfogadásra került a képviselőcsoport Alapszabálya…”  Megvitatásra és elfogadásra került. Ez a pompás szófordulat azért még előrevetít néhány szellemi holtpontot.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | Weil Zoltán | 2020-07-20 16:31:33

A hatalom utat mutat

Addig, amíg Magyarországon az utakat, játszótereket, iskolákat nem megnyitják, hanem átadják, addig marad ez a kegyúr-cseléd ország. Amikor a hatalom úgy tesz, hogy a társadalmi szerződésben vállalt kötelességét, a közösség pénzéből a közjó érdekében végzett beruházásokat, felmasnizott ajándékként nyújtja át, amiért hála jár, addig minden oka megvan a népnek, hogy pofán verje delejezőit.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | (X) | 2020-07-24 05:32:20

Egy kis segítség a megfelelő bőrápoló kozmetikumok kiválasztásához

Pattanásos bőrrel küzdesz? Száraz foltok jelennek meg arcodon, és nem tudod, mit kezdj velük? Elkerülnéd a mély ráncokat és az öregségi foltokat? Bár az idő múlását nem állíthatjuk meg, de a mindennapi bőrápolással nagyon sokat tehetünk annak érdekében, hogy mindig ápolt és igényes megjelenésnek örvendjünk. Az arc kiemelt jelentőséggel bír a területen, hiszen a kommunikáció és a szépség fontos elemének számít.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | (X) | 2020-09-02 15:41:23

Mit hozott 2020 az Egri ingatlanpiacra?

2020 az ingatlanpiacon mindkenképpen a változás szelét hozta. A szakértők már a tavalyi évben az árak emelkedésének mérséklődését, stagnálását, kis mértékű csökkenését vetítették előre. A jóslatok be is igazolódtak, annyi plusszal, hogy a koronavírus megjelenése további lassulásra késztette az ingatlanpiacot. És hogy mi történt Egerben? Hasonlóképpen az országos tendenciához, Heves megye székhelyén is befékezett a gazdaság ezen szegmense.