Hiteles hírek egész Magyarországról

Egriszin.hu

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | Weil Zoltán | 2020-10-05 11:53:25

Lángot hozott Csizmadia Tibor Egerbe

Elfutottak a lánggal Egerbe is. Áramot nem kaptak sehonnan, de a piciny egri színpad hangosítás nélkül is elégnek bizonyult ahhoz, hogy a Színművészeti Egyetem hallgatói és tanárai gondolataikat a szabadságról, a művészetről és függetlenségi harcukról megosszák a jelenlévő publikummal.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | Weil Zoltán | 2020-10-11 08:13:50

Szekunder szégyenérzet, színház és szórólap

Minden jel arra mutat, hogy szórakoztatóipari funkcióit képtelen levetni a helyi és országos politika. Persze, amíg helyben csupán megmosolyogtató dolgok történnek, addig az országos figurák betüremkedése városunkba egyenesen röhejes. Ez a héten két humoreszket is szolgáltatott. Az egyik Blaskó Balázs szigorúan titkos megmérettetése és könnyedén nehéznek találtatása, a másik a postaládákba sírt ellenzéki kámpicsor.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | Weil Zoltán | 2020-10-28 20:49:56

Az egriek saját színházat, a Fidesz saját igazgatót szeretne

A minap azt írtuk Blaskó Balázs színidirektor úr kormánypárti bizottságbéli támogatására, hogy az bizony egy vesszőfutás kezdetének sejlik. Mert tudniillik egy Fideszes politikai testület, meg az igazgató által kinevezett és fizetett dolgozókból álló grémium sem képes sikernek és tehetségnek maszkírozni az Egri Gárdonyi Géza Színház elmúlt tíz fénytelen évét.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | Weil Zoltán | 2020-10-31 06:17:45

A nap, amikor a Fidesz feljelenti az egrieket

És igen, ahogy azt korábban már látni lehetett, Blaskó Balázs színidirektor úr rajt-cél győzelmet aratott a maga választotta vesszőfutás nemben, a Fideszes képviselők egries szurkolása és ovációja közepette. Igazi Felcsút-Juventus meccs volt, csodás megoldásokkal. (Megkérjük a rubellel fizető kedves olvasóinkat, hogy nyugalmuk érdekében hagyják el a cikket, most.)

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | Weil Zoltán | 2020-11-19 09:41:29

Egyetem a perselyben

Hiánypótló beruházás emeli tovább az egyház ingatlanjainak fényét Egerben. Végre igazi oszlopcsarnoka lehet a városnak, amely fájó hiánya eddig nyugtalanná tette a városlakókat. A bazilika unalmas hátsóját igyekszik feldobni a korszerű beton együttes, amely nem csak hogy szép, de még posztamensül is szolgál a raktárkészlet szobrainak. Így áll piedesztálra a pompa Egerben. Sokat dolgoztak ezért Európa polgárai és sokat nélkülöznek emiatt a magyarok, de a pénz most is jó helyre került.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | (X) | 2020-11-22 15:27:30

Klímaberendezés típusok: a mobil klíma

Ahogy egyre inkább haladunk bele a télbe, egész biztos sokan vannak olyanok, akik visszasírják a nyári meleget. Annak ellenére, hogy valóban lehet élvezni is a tikkasztó hőséget, azért amikor otthon vagyunk, inkább a hűvösebb szobában szeretünk pihenni. Amikor a lakások már annyira felhevülnek, hogy még éjszaka is csak izzadtan forgolódunk az ágyban, megoldásra van szükség. Manapság már, hála a modern technológiának, könnyen és gyorsan el lehet érni, hogy a tulajdonosok tudják eldönteni, hány fok legyen odabent a lakásban. Amikor klíma vásárlása mellett döntünk, több lehetőség közül is lehet választani. Kíváncsi? Olvasson tovább!

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | egriszin.hu | 2020-12-09 12:55:37

Bevállalós imázsfilm a Szilágyiból

A minap mutatta be Rázsi Botond, a Szilágyi Erzsébet Gimnázium igazgatója azt az életérzés-imázsfilmet, amely arra hivatott, hogy bemutassa az iskolát azoknak, akik választás előtt állnak, hogy melyik intézményben szeretnének továbbtanulni. A film nem csak formanyelvében, üzenetében rendhagyó, hanem abban is, hogy nem direktben a szülőknek szól, hanem a srácoknak.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | egriszin.hu | 2021-01-27 12:43:43

Biztonságban, Egerben

Bár a korlátozásokat követő újranyitás dátumát még nem tudjuk, a magyar lakosság utazási kedvének növekedése már Egerben is tapasztalható. Hétvégenként egyre több kiránduló érkezik a megyeszékhelyre, ami komoly felelősséggel és kockázattal jár, hiszen párhuzamosan szükséges nyújtani az elvárt vendégélményt és megőrizni Eger egészségügyi biztonságát. A kialakult helyzetre reagálva „Biztonságban, Egerben” néven, egynapos kirándulókra célzott kampányt indított az Eger Városi Turisztikai Kft.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | Weil Zoltán | 2021-03-19 18:23:53

Romlásveszély!

Remek szórakozást nyújt a helyi publikumnak az egri polgármester, Mirkóczki Ádám és harcostársainak, ellenfeleinek országos méretű évődése. A dolog szórakoztatóipari funkcióján túl mégis felsejlik némi helyzetjelentés a közállapotainkról. Mert a helyzet lényegében szörnyű. Mentségükre legyen mondva, hogy ebben sem a polgármester, sem az őt jelölő és benne most látványosan csalódó képviselők nem ludasok. Viselkedésük egyenes következménye kiválasztódásuk mikéntjének. Emberi, politikusi kvalitásaik pedig egyenesen vezettek a mostani, és gyaníthatóan az ezt követő számtalan konfliktushoz is. A dolog nem előzmény nélküli, úgyhogy nem árt egy kicsit emlékezni a múltra.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | egriszin.hu | 2021-03-20 17:38:09

Indítsuk együtt újra Eger turizmusát!

Újra Eger címmel fotó- és videópályázatot hirdet a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint az Eger Városi Turisztikai Nonprofit Kft. Helyi lakosokkal és korábbi látogatókkal együttműködve szeretné újraindítani Eger turizmusát a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a város turisztikai szervezete. A kooperációban megvalósuló pályázat keretében rövid, maximum 60 másodperces videófilmeket és turisztikailag releváns fényképeket várnak a résztvevőktől. A beérkezett pályaművek közül a legjobbak az Egert népszerűsítő turisztikai újranyitási kampányban is megjelenhetnek.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | (X) | 2021-03-26 10:27:25

A fogápolási eszközök helyes használatáról bővebben

Azzal egész biztos mindenki egyet ért, hogy mi emberek hajlamosak vagyunk a másikat a külső jegyei alapján megítélni, különösen az első találkozás alkalmával. Nem csak a ruháink, a kiegészítőink vagy a frizuránk árulhat el rólunk sokat, de bizony a fogaink is. Annak ellenére, hogy a mostani járványveszélyes helyzetben ilyen téren szerencsénk van, hiszen könnyen takargatni tudjunk szánkát a beszélgetések alatt a szájmaszkkal, még is elég rossz benyomást tehetünk akkor, ha maszk nélkül a nevetés, vagy a beszéd alatt „kikandikáló” fogaink elszíneződöttek, esetleg hiányosak. Nem csak ennek elkerülése érdekében kell nagy hangsúlyt fektetni a mindennapos fogápolásra, de egy fogat érintő betegség rettentő fájdalmas lehet, és a kezelése se mondható épp olcsónak napjainkban.

Egriszin.hu
EGRISZIN.HU | (X) | 2021-03-26 10:35:49

Utólag beépíthető ajtók: milyen méretekkel lehet számolni?

Ha azon gondolkodunk, hogy utólag építsünk be egy ajtót az otthonunkba, legyen szó lakásról vagy házról, természetesen nem mi vagyunk a legelsők ilyenfajta tervekkel. Ha nem is számtalan, de több cég foglalkozik utólagos ajtók beépítésével (és ezek gyártásával és forgalmazásával). A cégek alapvetően az ügyfelekre bízzák a beszerelést, bár egyes esetekben akár saját, akár ajánlás útján tudnak segíteni ebben a fontos munkafolyamatban is.