Hiteles hírek egész Magyarországról

Media1Media1.hu
MEDIA1 | Szalay Dániel | 2023-03-14 17:34:06

Azt állítja a Transzparens Újságírásért Alapítvány nevű lejáratószervezet, hogy életveszélyes fenyegetéseket kapott, miután a tr

Közleménnyel terelné el a figyelmet az egyre kínosabb balhéiról az újságírók hiteltelenítésével foglalkozó, csak nevében transzparens kormányközeli alapítvány, mely folyamatosan titkolózik a gazdálkodása kapcsán és nemrég egy uniós tanulmány megállapításait kiforgatva és Magyarországra nézve kínos részeit egyszerűen kihagyva azt próbálta elhitetni a hiszékenyebb emberekkel, hogy Magyarországon jobb a médiahelyzet, mint Németországban vagy Franciaországban.
Media1.hu
MEDIA1 | Szalay Dániel | 2023-03-13 14:40:39

Távozott Stier Gábor, a Magyar Hang Vlagyimir Putyinnal szimpatizáló újságírója

A Media1 úgy tudja, a Magyar Hang több olvasója is felháborodottan fogadta, amikor Stier Gábor, az újság egyik munkatársa, aki emellett az oroszbarát Moszkvatér nevű oldalnak is főszerkesztője, nem először az Ukrajnát megtámadó, háborús agresszor Oroszország oldalára állt. Volt, aki a pénzügyi támogatása megvonását, előfizetése lemondását is kilátásba helyezte az egyébként Orbán Viktor kormányával kritikus hetilappal szemben.


Media1.hu
MEDIA1 | Szalay Dániel | 2023-03-13 11:06:00

Visszaengedi a BBC a politikai okokból letiltott sztárműsorvezetőt, aki örül, hogy az Egyesült Királyság többnyire toleráns, ven

Miután több BBC-s kollégája és futballszakértő is a brit kormány menekültellenes retorikáját bíráló Gary Lineker mellé állt, és a hétvégén csak meglehetősen korlázottan tudott a sportvilág híreiről beszámolni a BBC a műsorvezető felfüggesztése következtében, a brit közmédia úgy döntött, visszaengedi a képernyőre a brit kormányt bíráló Twitter-bejegyzése miatt felfüggesztett Linekert. Lineker újabb Twitter-bejegyzéssel reagált, melyben kiállt a háborús menekültek mellett és jelezte: alig várja, hogy újra képernyőn lehessen.


Media1.hu
MEDIA1 | Gulyás Balázs | 2023-03-11 11:38:26

Kivágták Áder János „zöld” podcastjából az akkumulátorgyárak környezetkárosításáról szóló részt

A Spotify-on még egészében volt meghallgatható a Kék Bolygó Alapítvány podcastjának február 13-án publikált felvétele, amelyben Áder János volt köztársasági elnök, az alapítvány elnöke Kaderják Péterrel, a Magyar Energia Hivatal korábbi elnökével, a Magyar Akkumulátor Szövetség jelenlegi ügyvezetőjével beszélgetett az akkumulátorgyárak körüli kérdésekről „Akkumulátorok – a zöld jövő, vagy a szennyező jelen?” címmel.

Media1.hu
MEDIA1 | media1.hu | 2023-03-10 20:43:46

Magyarok a tulajdonosai a HVG Kiadó hollandiai bejegyzésű anyavállalatának – félrevezető információk a Fidesz-közeli sajtóban

Megtévesztő információt közölt a Magyar Nemzet és Boros Bánk Levente, a Médiapiac nevű, napi párszáz olvasóval rendelkező kormányközeli lap tulajdonosa, amikor arról beszélt egy médiakonferencián, hogy holland kézbe került a HVG. A Media1 utolérte az üggyel összefüggésben Szauer Pétert, a HVG Zrt. vezérigazgatóját, a kiadó résztulajdonosát és Boros Bánk Leventénél is rákérdeztünk az állítására.