Hiteles hírek egész Magyarországról

Media1


Media1.hu
MEDIA1 | media1.hu | 2024-02-23 18:42:21

A Kúria elnöke korábban videóban reklámozta a kegyelmi ügy után általa most felfüggesztett bírósági szakfolyóiratot

Előkerült egy videó, amelyben Varga Zs. András, a Kúria elnöke két évvel ezelőtt személyesen is reklámozta a Kúriai Döntések Bírósági Határozatok című folyóiratot. Ez az a lap, amelynek megjelenését azután függesztette fel nemrég ugyancsak ő, hogy az újságban megjelent egyik ítélet tartalmazta a Novák Katalin és Varga Judit lemondásához elvezető, a nyilvánosság elől sokáig eltitkolt kegyelmi döntést, amely lehetővé tette, hogy K. Endrének, a bicskei pedofilbotrányt eltussolni próbáló igazgató-helyettes kiszabaduljon a börtönből.
Media1.hu
MEDIA1 | Szalay Dániel | 2024-02-23 09:48:43

Nem hajlandó közölni az MTI az Áder János húgának a bicskei gyermekotthon botrányával kapcsolatos felelősségét firtató közlemény

Hiába rendelte meg az MTI szolgáltatásán keresztül a DK, hogy közöljék a közleményüket, amelyben Áder János testvérének, Pölöskei Gáborné Áder Annamáriának a bicskei gyermekotthonban történtek feltárásával kapcsolatos felelősségét firtatják, a közmédia ernyője alatt működő állami hírügynökség megtagadta a szöveg közlését.Media1.hu
MEDIA1 | Szalay Dániel | 2024-02-22 17:50:57

Börtöninterjút kértünk Orbán Viktor egykori bicskei támogatottjától, Vásárhelyi Jánostól, a gyermekotthon elítélt pedofil igazga

Sok kérdést gyűjtöttünk össze Vásárhelyi János, a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon és Általános Iskola egykori, jelenleg még börtönbüntetését töltő igazgatója, a fideszes kötődésű Összefogás a Városért 2002 Egyesület (későbbi nevén: Összefogás Bicskéért Egyesület) volt 2002-es önkormányzati listavezetője számára, aki egykoron még egy színpadon is szerepelt Orbán Viktorral, közösen szervezett birkózásokat a gyermekotthonba ifj. Orbán Győzővel, a miniszterelnök testvérével, akit emlegetett is egy, a Gyermekvédelmi Főigazgatóságának adott interjúban és több más fideszessel is kapcsolatban állt. Ő az, akiről az is kiderült, hogy az Orbán család cégének ügyvédje védte a gyermekotthonban történt szexuális zaklatási üggyel összefüggésben.
Media1.hu
MEDIA1 | Szalay Dániel | 2024-02-22 11:52:09

Íme az Indexet elmarasztaló jogerős másodfokú Datadat-ítélet teljes szövege

A Bajnai Gordon, Ficsor Ádám és a Datadat-cégek mint felperesek és az Index hírportál kiadója mint alperes közötti jogvitában nemrég született másodfokú, jogerős bírósági ítélet tartalma körül vita bontakozott ki, ezért a Media1 úgy döntött, elkéri és közzéteszi az egyébként a szöveg szerint Bajnaiék 80%-os pernyertességét hozó és az Indexet 4 millió forint sérelemdíj megfizetésére kötelező, valamint bizonyos hazug lejáratótartalmainak eltávolítására kötelező bírósági ítélet teljes szövegét, beleértve a részletes indoklást is.

Media1.hu
MEDIA1 | media1.hu | 2024-02-22 11:23:52

Másodfokon is bűnösnek találta a bíróság Varju Lászlót az MTVA székházban történt dulakodás miatt

Garázdaság, testi sértés és választási csalás miatt másodfokon, jogerősen bűnösnek mondta ki Varju Lászlót, a DK országgyűlési képviselőjét a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön. A politikus szerint a Fidesznek nem tetsző véleménye miatt állították bíróság elé. Varju László a Kúriához fordul a szerinte törvénysértő ítélet ellen.


Media1.hu
MEDIA1 | Szalay Dániel | 2024-02-22 08:59:01

Ismét súlyos bírságot kapott az RTL a Médiatanácstól, a testület a cég vezérigazgatóját is megbünteti

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa bejelentette, hogy e heti ülésén újabb bírságot szabott ki a Sztárbox egyik tavaly novemberi adásával kapcsolatban az RTL-re. A bírság mértéke 10 millió forint, ezenkívül megbüntetik a médiaszolgáltató vezetőjét is. A TV2 Tények Plusz körül is vizsgálódtak, de nem találták aggályosnak a műsorszámot a sorozatgyilkosokkal levelező kriminálpszichológussal.

Media1.hu
MEDIA1 | Szalay Dániel | 2024-02-22 07:59:24

Megrendítő beszélgetés egy bicskei újságíróval a bicskei pedofilbotrányról és a Kormányinfóról kizárt újságírók ügyéről

A bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon és Általános Iskola körüli súlyos pedofilbotrányról és a kapcsolódó kegyelmi ügyről beszélgettünk a Media1 podcastműsorának e heti legújabb, február 18-án rögzített és a héten rádiókban is hallható adásában Gulyás Balázs Bicskén élő újságíróval, a Gulyáságyú Média alapítójával. A megrázó beszélgetésrészletben több fontos, a sajtóban eddig nem, vagy kevésbé tárgyalt dologról is szó esett. Néhány más témáról, így a Kormányinfóról távol tartott újságírók ügyéről is beszélgettünk az egyik ilyen érintettel, aki elmondta, hogy hamarosan fontos lépésre készül az ügyben.


Media1.hu
MEDIA1 | Szalay Dániel | 2024-02-21 17:52:28

Jogerősen is felmentette a bíróság Kalamár Tamást, az ismert RTL-es producert és társait a plágiumvádak alól

A Fővárosi Törvényszék 2024. február 21-én tartott nyilvános ülésén helyben hagyta a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság felmentő ítéletét abban a büntetőügyben, amelyben három televíziós szakembert, köztük Kalamár Tamást, a Barátok közt és az Oltári csajok egykori showrunnerét és producerét különösen nagy vagyoni hátrányt okozó szerzői jogok megsértésével vádolta az ügyészség.

Media1.hu
MEDIA1 | Szalay Dániel | 2024-02-21 15:40:09

Így oldja meg Somos András távozása után az ATV a műsorvezető pótlását

A Media1 az ATV vezérigazgatóját kérdezte arról, hogyan fogják megoldani a Start műsorvezetését most, hogy Somos András bejelentette, a Kaleta Gáborral kapcsolatos rossz megfogalmazása miatt úgy döntött, 14 év után elhagyja a csatornát, hiszen már eddig is hiányzott egy fő a műsorvezetők közül.