Hiteles hírek egész Magyarországról

Media1Media1.hu
MEDIA1 | Szalay Dániel | 2024-05-29 08:06:15

Erdélyi magyar milliárdoshoz kerülhet a Telekom Románia – már létre is jött az elvi megegyezés

Teszári Zoltán nagyváradi milliárdos, miután sikeresen eladta a Fidesz-közeli 4iG-nek a magyarországi DIGI Kft.-t, most arra készül, hogy megveszi a továbbra is a Teszári tulajdonát képező, piacvezető romániai DIGI-vel a Telekom Romániát. Lényegében már csak a román versenyhatóságok jóváhagyására van szükség ehhez, ugyanis az elvi megegyezést erről már be is jelentették.

Media1.hu
MEDIA1 | Hirdetés | 2024-05-29 06:49:03

Mi köze a neurobiológiának a print hatékonyságához?

Ezredmásodpercekben mérjük a győzelmet a fogyasztók meggyőzéséért folytatott harcban, de egyre fontosabb kérdés, hogy milyen minőségű és monetizálható-e az elnyert figyelem. Miért érdemes printtel tervezni a digitális médiafelületek mellett a tudomány mai állása szerint és hogyan befolyásolja a képletet, hogy hét évvel érezzük fiatalabbnak magunkat, mint a biológiai életkorunk?Media1.hu
MEDIA1 | Szalay Dániel | 2024-05-28 11:57:12

Visszaadja Szöllősi György veszteséges felcsúti cége a Sportrádió engedélyét

A Media1 megtudta, hogy a Szöllősi György kormányközeli újságíró nevével fémjelzett és a legutóbbi elérhető pénzügyi beszámolója szerint veszteségesen működő Online Sportmédia Kft. már csak néhány hétig működtetheti a Sportrádiót a Budapest FM 105,9 MHz-en, ugyanis a kft. kérelmére a Médiatanács felbontotta a rádió 10 évre szóló hatósági szerződését. Mindez sokat sejtetően épp akkor történik, amikor a közmédia, ahová nemrég a szintén Szöllősi György vezette Nemzeti Sport is átkerült, levédte az m4sportradio.hu internetes címet. Vagyis nagy esélye van annak, hogy a jövőben az adófizetők által finanszírozott módon, M4 Sportrádió néven működne egy rádió annál az állami médiagépezetnél, ahová a Nemzeti Sport is tartozik. (Frissítés: Végül Nemzeti Sportrádió lesz a név.)
Media1.hu
MEDIA1 | Bugyinszki György | 2024-05-27 14:47:42

Belecsípett a TEK főigazgatója a Telex újságírójába

Simor Dániel, a Telex videós újságírója éppen Orbán Viktor kampánykörútjának egyik állomásán dolgozott volna, amikor Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója megcsípte. Az incidensről videó készült és a Media1-nek egy tanú is beszélt róla.


Media1.hu
MEDIA1 | Szalay Dániel | 2024-05-27 11:56:50

A TV2 még idén elindítaná a PTV nevű új lengyel csatornáját, ha a helyi médiahatóság nekik kedvező döntést hoz

Pavel Stanchev, a Mészáros Lőrinc-közeli TV2 Média Csoport vezérigazgatója megerősítette a Media1 vasárnapi hírét, hogy nemzeti földfelszíni tévés frekvenciára pályázott médiavállalata Lengyelországban, ahol PTV néven indítanának csatornának. A médiavállalat vezetője elmondta, milyen lenne az új csatorna.Media1.hu
MEDIA1 | Bugyinszki György | 2024-05-27 08:53:48

Nem tréfa: elindult a Röhej Rádió

A kizárólag humoros tartalmakat sugárzó új online rádiócsatornát részben a mesterséges intelligencia szerkeszti. Szlogenjük: vicc az egész. De nagyon is komolyan gondolják.
Media1.hu
MEDIA1 | Bugyinszki György | 2024-05-26 21:32:40

Több mint másfél órás videót rakott össze Juhász Péter a TV2 róla közölt helyreigazításaiból, hogy megmutassa, miért perli be a

Juhász Péter V. kerületi polgármesterjelölt videót posztolt a YouTube-csatornáján, amelyben a TV2 róla szóló helyreigazítási közleményeit nézi egymás után szerkesztve. Az 1 óra és 45 perc hosszúságú videó egy rövid, körülbelül egyperces felvezetéssel kezdődik, a fennmaradó időben a Mészáros Lőrinc-közeli csatorna műsorvezetői végig azt ismerik be, hogy miben hazudott a Tények című műsor a politikusról. A TV2 egyébként nem hajtja végre megfelelően a bíróság jogerős ítéleteit és inkább kifizette az emiatt többször rá kirótt 500 ezer forintos végrehajtási bírságot.