Hiteles hírek egész Magyarországról

Media1

Media1.hu
MEDIA1 | media1.hu | 2024-05-23 09:52:48

„Budapest és az RTL Magyarország lesz a 2026-os BL-döntő otthona”

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) Végrehajtó Bizottságának szerdai bejelentését követően hivatalossá vált, hogy Budapesten rendezik a 2026-os Bajnokok Ligája-döntőt. A bejelentés különösen fontos az RTL Magyarország számára, hiszen a 2024/25-ös szezontól az RTL+ az európai csúcsfutball otthona, így a sporttörténeti finálénak is.


Media1.hu
MEDIA1 | Szalay Dániel | 2024-05-23 08:00:53

Magyar siker! Megvette a Netflix a Marsra Magyar! első évadát

A Magyar Telekom és a KMH Film koprodukciójában készült Marsra magyar! című sorozat első évada május 15-én került fel a Netflixre, ahol már másnap bekerült a Top10 legnézettebb TV Show közé Magyarországon. A döntés, hogy egy márkával közösen létrehozott magyar sorozat megjelenik hazai és nemzetközi streaming platformokon is, különleges fejleménynek számít a magyar médiaiparban.

Media1.hu
MEDIA1 | Szalay Dániel | 2024-05-23 07:38:10

A Mészáros Lőrinc-közeli Rádió 1 lett a befutó a Médiatanács egyszereplős gyöngyösi frekvenciapályázatán

A héten is ülésezett az NMHH Médiatanácsa, mely két rádiós frekvenciapályázat végeredményéről is döntött. Eldőlt például, hogy az egyedüli pályázó, a Rádió 1-et működtető Radio Plus Kft. kapja a Gyöngyös FM 101,7 MHz rádiós frekvencia használati jogosultságát a következő 10 évre és arról is határoztak, ki kapja a Salgótarján 100,4 MHz rádiós frekvencia használati jogosultságát. Ezenkívül eljárást indított a testület a Hír FM és az Érd FM 101,3 ellen, valamint vizsgálták a TV2 Tények Plusz című műsorát, és több más ügyben a külföldi társhatóságok segítségét kérték.
Media1.hu
MEDIA1 | Szalay Dániel | 2024-05-22 14:52:55

Karácsony Gergely beírta a naptárába az újabb ATV-s vitát, de csak később hozza meg a végső döntést a részvételéről

Ugyan Karácsony Gergely főpolgármester nemet mondott a főpolgármester-jelöltek ATV-s élő választási vitájára, de Simon András, a Városháza kommunikációs igazgatója a Media1-nek azt mondta, az ehelyett szerveződő fővárosi listavezetők ATV-s vitájának időpontját bejegyezték Karácsony naptárjába. Vagyis reális esélye van annak, hogy a főpolgármester elmegy az eredeti helyett szervezett választási vitára az ATV-be, de hogy tényleg így lesz-e, azt egyelőre attól teszi függővé, hogy a többi meghívott miként reagál a televízió meghívására, tehát érdemi vita várható-e. Ez ügyben egyébként úgy tűnik, csatorna kifejezetten jól áll.

Media1.hu
MEDIA1 | Szalay Dániel | 2024-05-21 14:04:05

Bejelentette az RTL a Fort Boyard – Az erőd szereplőit és a több más részletet

Idén 24 év után az RTL képernyőjén, magyar hírességekkel tér vissza Magyarországra A Fort Boyard – Az erőd. Az RTL bejelentette, hogy kik azok a hírességek, akik vállalkoznak arra, hogy részt vegyenek a különleges kihívásban, valamint bejelentette a műsorvezetőt is. Hamarosan kezdődnek a forgatások.Media1.hu
MEDIA1 | Szalay Dániel | 2024-05-21 11:01:36

Cenzúrázná portálunkat az InfoRádió

Nevezhető-e Fidesz-közelinek egy rádió, amelynek tulajdonosa egykoron fideszes képviselőjelölt volt és az első Fidesz-kormány idején az egyik fontos állami vállalatnál volt kommunikációs igazgató? Az eddigi bírói gyakorlat szerint egyértelműen igen, és az Alaptörvény által védett sajtó- és véleményszabadság indokolatlan korlátozása lenne, ha ezt nem tehetnénk meg. Az InfoRádió szerint viszont másképp látja, ezért az ügyvédjükön, dr. Olasz Balázson keresztül sajtó-helyreigazítást követelnek a Media1-től.

Media1.hu
MEDIA1 | Szalay Dániel | 2024-05-20 23:43:41

Németh Balázst kérték fel az MTVA élő EP választási vitaműsorának egyik műsorvezetőjének

A Media1 megtudta az M1 európai parlamenti választási vitaműsorának több fontos részletét, köztük azt, hogy várhatóan kik lesznek az élő adás műsorvezetői. Meglepetésre, egy estére visszatérhet az M1 képernyőjére Németh Balázs, rajta kívül pedig Novák Katalin volt kommunikációs igazgatója, Volf-Nagy Tünde vezetné a tévévitát.

Media1.hu
MEDIA1 | Szalay Dániel | 2024-05-20 10:00:20

„Az Orbán-rezsim Kínától tanulja a digitális totalitarizmus, a propaganda és cenzúra módszereit” – Interjú Sükösd Miklós médiaku

A Media1 legújabb podcast adásában részletesen bemutatjuk a kínai média és cenzúra rendszerét és a Kínai Kommunista Párt megrendelésére kiépített totális digitális megfigyelőrendszert. Ebben Sükösd Miklós médiakutató, a Koppenhágai Egyetem Kommunikáció Tanszékének docense a beszélgetőpartnerünk, aki korábban öt éven át élt a térségben, a Hong Kongi Egyetem Újságírás és Média Központjának oktatójaként kínai újságíró szakos diákokat tanított nemzetközi és hongkongi hallgatók mellett.