Hiteles hírek egész Magyarországról

Media1


Media1.hu
MEDIA1 | Szalay Dániel | 2024-05-24 12:41:34

Rangos díjat vesz át Somos András, az ATV volt műsorvezetője

Radnóti Miklós Antirasszista Díjat vesz át június elején Somos András, aki néhány hónapja egy félreértett kijelentése után önként távozott az ATV-től. Rónai Egon, a csatorna műsorvezetője mondja majd a laudációt a legnagyobb hazai újságírószövetség székházában.

Media1.hu
MEDIA1 | Bugyinszki György | 2024-05-24 12:15:35

Juhász Péter beperli a Magyar Államot Strasbourgban

Juhász Péter V. kerületi polgármesterjelölt a strasbourgi nemzetközi bíróságtól azt kéri, hogy mondják ki: sérti a tisztességes eljáráshoz való jogot, ha a Magyar Állam nem szankcionálja kellőképpen a jogerős ítéletet semmibe vevő, az ítéleteket végre nem hajtó propagandistákat.

Media1.hu
MEDIA1 | Bugyinszki György | 2024-05-24 10:11:53

Nem engedték be a biztonságiak az Úgytudjuk főszerkesztőjét a fideszes jelölt nyilvános eseményére

Farkas Balázs egy olyan rendezvényre ment volna be, amit a Facebookon hirdettek meg nyilvánosan, ám az Úgytudjuk.hu főszerkesztője nem járt sikerrel, a helyszínen biztonsági őrök állták útját – a fideszes szervező utasítására. A rendőrök sem segítettek neki, hogy bejuthasson, csak dokumentálták az esetet. A lapvezető feljelentést tesz.

Media1.hu
MEDIA1 | Szalay Dániel | 2024-05-24 09:54:40

Rendőrök vegzálták a Telexet Szijjártó Péter nyilvános fórumának helyszínén

Hiába volt nyilvánosan meghirdetve Szijjártó Péter csütörtök esti lakossági fóruma, a Telex munkatársait néhány rendőr akadályozta meg, hogy elláthassák a sajtótörvény biztosította tájékoztató feladatát. Egy rendőr még a stáb kameráját is megpróbálta lekapcsoltatni azzal az ürüggyel, hogy ellenőrizni kell, az nem áll-e körözés alatt.


Media1.hu
MEDIA1 | media1.hu | 2024-05-23 09:52:48

„Budapest és az RTL Magyarország lesz a 2026-os BL-döntő otthona”

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) Végrehajtó Bizottságának szerdai bejelentését követően hivatalossá vált, hogy Budapesten rendezik a 2026-os Bajnokok Ligája-döntőt. A bejelentés különösen fontos az RTL Magyarország számára, hiszen a 2024/25-ös szezontól az RTL+ az európai csúcsfutball otthona, így a sporttörténeti finálénak is.


Media1.hu
MEDIA1 | Szalay Dániel | 2024-05-23 08:00:53

Magyar siker! Megvette a Netflix a Marsra Magyar! első évadát

A Magyar Telekom és a KMH Film koprodukciójában készült Marsra magyar! című sorozat első évada május 15-én került fel a Netflixre, ahol már másnap bekerült a Top10 legnézettebb TV Show közé Magyarországon. A döntés, hogy egy márkával közösen létrehozott magyar sorozat megjelenik hazai és nemzetközi streaming platformokon is, különleges fejleménynek számít a magyar médiaiparban.

Media1.hu
MEDIA1 | Szalay Dániel | 2024-05-23 07:38:10

A Mészáros Lőrinc-közeli Rádió 1 lett a befutó a Médiatanács egyszereplős gyöngyösi frekvenciapályázatán

A héten is ülésezett az NMHH Médiatanácsa, mely két rádiós frekvenciapályázat végeredményéről is döntött. Eldőlt például, hogy az egyedüli pályázó, a Rádió 1-et működtető Radio Plus Kft. kapja a Gyöngyös FM 101,7 MHz rádiós frekvencia használati jogosultságát a következő 10 évre és arról is határoztak, ki kapja a Salgótarján 100,4 MHz rádiós frekvencia használati jogosultságát. Ezenkívül eljárást indított a testület a Hír FM és az Érd FM 101,3 ellen, valamint vizsgálták a TV2 Tények Plusz című műsorát, és több más ügyben a külföldi társhatóságok segítségét kérték.
Media1.hu
MEDIA1 | Szalay Dániel | 2024-05-22 14:52:55

Karácsony Gergely beírta a naptárába az újabb ATV-s vitát, de csak később hozza meg a végső döntést a részvételéről

Ugyan Karácsony Gergely főpolgármester nemet mondott a főpolgármester-jelöltek ATV-s élő választási vitájára, de Simon András, a Városháza kommunikációs igazgatója a Media1-nek azt mondta, az ehelyett szerveződő fővárosi listavezetők ATV-s vitájának időpontját bejegyezték Karácsony naptárjába. Vagyis reális esélye van annak, hogy a főpolgármester elmegy az eredeti helyett szervezett választási vitára az ATV-be, de hogy tényleg így lesz-e, azt egyelőre attól teszi függővé, hogy a többi meghívott miként reagál a televízió meghívására, tehát érdemi vita várható-e. Ez ügyben egyébként úgy tűnik, csatorna kifejezetten jól áll.