Hiteles hírek egész Magyarországról

Media1Media1.hu
MEDIA1 | Gulyás Balázs | 2023-05-07 15:58:01

Üdvözli a fideszes médiaszervezet, hogy nem számítanak a személyiségi jogok

„Győzött az igazság – nem cenzúrázható a szabad gondolat” címmel adott ki közleményt a kormánypárti médiásokat tömörítő Magyar Nemzeti Médiaszövetség (MNMSZ) az ElkXrtuk-perrel kapcsolatban, miután a bíróság megállapította, hogy Kálomista Gábor filmalkotó művészi szabadsága magasabb, mint Hann Endre személyiségi joga.


Media1.hu
MEDIA1 | Szalay Dániel | 2023-05-06 14:41:58

Facebook Detox: Hogyan változik az életünk a népszerű közösségi média felület nélkül? Kasek Roland pszichológussal és Hortobágyi

A Media1 podcast- és rádióműsorában Hortobágyi Ágoston digitális stratégával és Kasek Roland pszichológussal, tanácsadóval, a MINDiet alapítójával a közösségi média az életünkre gyakorolt hatásáról beszélgettünk. Kasek néhány éve lelépett a Facebookról, így sok személyes tapasztalatot is megosztott.
Media1.hu
MEDIA1 | Szalay Dániel | 2023-05-06 09:02:32

Megerősítette a hatóság, a Mészáros Lőrinc-közeli TV2 Csoport TV B2 néven újból frekvenciára pályázik Szerbiában

A szerb médiahatóság, a REM (Regulatory Authority for Electronic Media) megerősítette a Media1.hu írásos érdeklődésére, hogy frekvenciapályázati ajánlat érkezett a TV2 RS Broadcastingtól, a magyar TV2 Média Csoport Szerbiában még korábban létrehozott leányvállalatától. TV B2 (vagy TVB2) néven indítanák el az adást egy Belgrád melletti tévétoronyból.

Media1.hu
MEDIA1 | Szalay Dániel | 2023-05-05 16:49:42

„Szégyenteljes médiaszabadság elleni támadás, ami a CPAC Hungary-n történt a The Guardian újságírójával” – Megszólalt az IPI az

Az International Press Institute (IPI / Nemzetközi Sajtóintézet) elítéli, ami a Budapesten megrendezett jobboldali konferencián, a CPAC Hungary-n történt a The Guardian újságírójával, Garamvölgyi Flórával, aki épp egy jó hangulatú interjút készített Rick Santorum amerikai politikussal, amikor a szervezők Pennsylvania állam korábbi republikánus szenátorába fojtották a szót és kidobták a vele beszélgető újságírót.


Media1.hu
MEDIA1 | Szalay Dániel | 2023-05-05 11:33:55

Botrány a CPAC Hungary-n: egy amerikai politikussal készülő interjúja kellős közepén eltávolították a szervezők a The Guardian t

Felsőbb utasításra, egy republikánus politikussal, Rick Santorum volt szenátorral készült interjúja kellős közepén váratlanul el kellett hagynia a Budapesten zajló CPAC Hungary nevű jobboldali konferencia helyszínét Garamvölgyi Flóra újságírónak, a The Guardian című brit lap tudósítójának, aki 14 órát utazott érvényes sajtóregisztrációjával Los Angelesből, hogy ott lehessen a konferencián, ám most nem tudja tovább folytatni a tudósítói munkáját és az interjúját sem fejezhette be, a szervezők ugyanis a karjánál fogva és a mondat kellős közepén váratlanul elhúzták tőle a neki épp kedvesen válaszoló volt szenátort. A szervezők szerint rendszerhiba volt beengedni az újságírót. Másokat is eltávolítottak.

Media1.hu
MEDIA1 | Szalay Dániel | 2023-05-05 06:21:41

Elmarasztalta a SuperTV2 Tények című műsorát a román médiahatóság, megbírságolta a Tilos Rádiót és a Forrás Rádiót a magyar Médi

Egy budapesti és egy vidéki körzeti rádióval szemben is bírságot alkalmazott a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa e heti ülésén a hatósági szerződésben vállalt arányoktól való eltérés miatt. Az NMHH jelentette be azt is, hogy a román médiahatóság, a CNA elmarasztalta a SuperTV2-t a Tények című műsor miatt.

Media1.hu
MEDIA1 | Szalay Dániel | 2023-05-04 16:10:14

Üres címoldallal tiltakozott az osztrák napilapok zöme

Üres első oldallal jelent meg szerdán, a sajtószabadság világnapján az Osztrák Újságszövetségbe tömörült napilapok döntő hányada, például a Die Presse, a Der Standard, a Kurier, a Krone, a Heute, a Kleine Zeitung, hogy közösen tiltakozzanak az új ORF-törvény ellen. A tiltakozók nem szeretnék, hogy a magyarhoz hasonló médiarendszer alakuljon ki.