Hiteles hírek egész Magyarországról

Füge Fagyiudvar és Kávézó: valóra vált egy álom

Egy álom vált valóra: négyen mertünk nagyot álmodni, és megcsináltuk! – mondta Dobos Márton, a Füge Fagyiudvar és Kávézó ügyvezetője a hely hivatalos megnyitóján Veszprémben,...

Egy álom vált valóra: négyen mertünk nagyot álmodni, és megcsináltuk! – mondta Dobos Márton, a Füge Fagyiudvar és Kávézó ügyvezetője a hely hivatalos megnyitóján Veszprémben, a Rákóczi utca 3. alatt.

Négy fiatal közös projektje a Füge Fagyiudvar és Kávézó. Dobos Mártonnak több évtizedes tapasztalata van a vendéglátásban, egyebek között bármenedzserként dolgozott Gordon Ramsey egyik londoni éttermében, üzletvezető-helyettesként a budapesti Déryné Bisztróban. A felesége, Penovác Anna cukrászmester szintén a Dérynében, majd az Erdős és Fiainál, illetve az Andrássy úti Művész Cukrászdában szerzett magas szakmai tudást. Hakkel Zsófi cukrász is a Dérynében és az Erdős és Fiainál, valamint asz Asztalka cukrászdában dolgozott. Négy éve svájci szállodákban és cukrászdákban tevékenykedik. Tremmer Roland tíz éve külföldön, az utóbbi időben Svájcban vállal munkát szállodákban. A két külföldön élő tulajdonos ötleteivel segítette a közös álom megvalósulását.

– Egy olyan közösségi tér létrehozása volt a szándékunk, amely a munkába igyekvőket szendvicsekkel, üdítőkkel kínálja, otthont ad a régiónk művészeinek, irodalmi esteknek, kiállításoknak, gyerekprogramokat szervez kisgyermekes családoknak, és mindenkit nagy szeretettel vár a fagylalt- és süteménykülönlegességeivel – mondta Dobos Márton. – A feleségem Veszprémben nőtt fel, számomra pedig egy pillanat műve volt megszeretni a várost. Rengeteg embernek vagyunk hálásak: főleg a családunk tagjainak, aztán az EKF-csapatnak és Mészáros Zoltánnak.

B. Hegedűs Piros , akinek a gyönyörű képei díszítik a fagyizó falait, igazi gyöngyszemnek tartja a Füge Fagyiudvar és Kávézót.

– Veszprém szerintem a legszebb európai városok egyike, a Füge pedig az a hely, ahol a mesterségbeli tudásnak, a szakmaiságnak és az európaiságnak is részesei lehetünk – hangsúlyozta a festő. – Aki egyszer megkóstolja az itt készült fagylaltokat, süteményeket, annál végzetes függőség alakul ki. A következő években Európa Veszprémre fog figyelni. Ez nem kis felelősség. Fontos feladatunk a kultúra és egyáltalán az igényesség képviselete, terjesztése, gyakorlása. Hitem szerint a művészetet a múzeumok és galériák mellett más tereken is közkinccsé kell tenni. A jelen kiállítás is egy ilyen ötlet.

A művész beszélt saját ötletéről, a gasztro P’ ART sétáról és kiállításról, melynek keretében a Fügében, a Gusto 13-ban és a Papírkutyában láthatók az alkotásai.

– Négy fiatalnak és sok olyan embernek fontos ez a pillanat, akik szeretik őket, és remélem, hogy egyre több veszprémi számára lesz majd fontos pillanat, amikor belép ide! – ezekkel a szavakkal zárta a kis ünnepséget Porga Gyula , a város polgármestere.

Penovác Anna és Dobos Márton a kislányukkal a megnyitón. Fotók: a szerző

Veszpremkukac.hu
Veszpremkukac.hu
Veszpremkukac.hu
Veszpremkukac.hu
Veszpremkukac.hu
Veszpremkukac.hu
Veszpremkukac.hu
Veszpremkukac.hu
Veszpremkukac.hu
Veszpremkukac.hu
Veszpremkukac.hu
Veszpremkukac.hu

Hozzászólások

hozzászólás