Hiteles hírek egész Magyarországról

A stílusos és funkcionális iroda megvalósítása

Dolgozzunk, akár egy irodában vagy alakítsunk ki magunknak otthon egy irodát, alapvető követelmény, hogy az iroda, a dolgozószoba kényelmes és funkcionális is legyen. A tökéletes irodabútorok, azaz az íróasztal, az irodai szék, a tárolószekrények és dekorációs elemek nem csak színt visznek az irodába, de tökéletesen hangsúlyozzák a személyes stílusunkat is. Mutatjuk is, hogy milyen bútorokat szerezzünk be, ha otthon szeretnénk kialakítani egy kellemes, hangulatos dolgozószobát. (X)

Dolgozzunk, akár egy irodában vagy alakítsunk ki magunknak otthon egy irodát, alapvető követelmény, hogy az iroda, a dolgozószoba kényelmes és funkcionális is legyen. A tökéletes irodabútorok, azaz az íróasztal, az irodai szék, a tárolószekrények és dekorációs elemek nem csak színt visznek az irodába, de tökéletesen hangsúlyozzák a személyes stílusunkat is. Mutatjuk is, hogy milyen bútorokat szerezzünk be, ha otthon szeretnénk kialakítani egy kellemes, hangulatos dolgozószobát.

Stílusos és funkcionális irodabútorok – asztal és szék

A gondosan kiválasztott szék és asztal nem csak stílusossá varázsolja az irodánkat, de még a termelékenységet is fokozhatják. Egy kényelmes szék és asztal, azaz az irodai bútorok kellemessé és produktívvá is varázsolhatják a helyet, ahol egész nap dolgozunk. Az íróasztallal egy tökéletes munkaterületet hozhatunk létre és még a kreativitásunkat is fokozhatjuk. Fontos, hogy az íróasztal kényelmes legyen, jól nézzen ki és jól illeszkedjen az adott térbe. Az íróasztal segít megszüntetni a rendetlenséget, illetve az iratok és egyéb dolgok könnyű és egyszerű tárolását teszi lehetővé. Az, hogy milyen íróasztalt választunk a dolgozószobába, a személyes stílusunktól és a munka jellegétől is függ.

Amikor íróasztalt választunk, annak anyagát is vegyük figyelembe. A klasszikus stílust erősítik a fából készült asztalok, míg a fekete és fehér asztalok a modern irodába illeszkednek jól. A modern, de a rusztikus térben is megállják a helyüket a fa és az üveg kombinációjával készült íróasztalok. Ha pedig igazán karakteressé szeretnénk varázsolni az irodánkat, a fémből készült íróasztal mellett is dönthetünk.

A munkateljesítményünket fokozhatjuk egy jól megválasztott, kényelmes irodai székkel. Számos kialakítással és funkcióval rendelkező irodai szék közül válogathatunk. Az ergonomikus kialítással rendelkező székek nagyon népszerűek, hiszen gondoskodnak az ülő munka közbeni helyes testtartás kialakításáról és megtartásáról. Ezek a székek állítható magassággal és kartámasszal is rendelkeznek, hogy fokozzák a dolgozó emberek kényelmét. A forgatható irodai szék is remek választás, mivel növeli a mozgás szabadságát.

Szervezettséget és produktivitást támogató tárolók

A dolgozószobának rendelkeznie kell stílusos és tárolásra is alkalmas könyvszekrényekkel, polcokkal, fali könyvespolcokkal, tárolódobozokkal és rendszerezőkkel. Ezeknek a kiegészítő bútoroknak a kiválasztásakor, mindenképpen vegyük figyelembe az íróasztal és a szék anyagát és ezekkel kompatibilis tároló szekrényeket, kiegészítőket szerezzünk be. A könyvszekrények elrejthetik a dokumentumokat és iratokat, amelyeket aktuálisan nem használnunk és segítenek ezeknek az iratoknak a rendszerezésében, míg a nyitott fali könyvespolcokon tárolhatunk iratokat is, de dekorációk elhelyezésére is alkalmasak. Az esztétikus irodai bútorok az iroda megjelenését egy magasabb szintre emelik.

Az otthoni munkakörnyezetet frissíthetik a dolgozószoba kiegészítők és az irodai dekorációk. A szoba megjelenését kiegészíthetjük cserepes növényekkel, asztali lámpával, üzenő táblával vagy egy földgömbbel.

Nyitókép: gpointstudio / Shutterstock