Hiteles hírek egész Magyarországról

Újabb pert nyert Czeglédy Csaba az Origo ellen

Most a jogi szakvizsga körüli állítások ügyében marasztalták el a lapot.

Bevalljuk őszintén, már nem számoljuk, hogy Czeglédy Csaba hány sajtópert nyert a kormánymédia ellen, egyszerűen csak húzunk egy újabb strigulát.

A szombathelyi ellenzéki politikus pénteken délelőtt egy Facebook-posztban közölte, hogy a napokban megszületett a Fővárosi Törvényszék elsőfokú ítélete, amelyben megállapította a bíróság, hogy az Origo valótlanul állította, hogy az derült ki az ügyvédi kamara Budai Gyulának küldött válaszából, hogy hamis papírral igazolta saját magának a szakmai gyakorlatot.

Nyugat.hu
Nyugat.hu
Czeglédy Csaba és Budai Gyula között már régóta nem felhőtlen a viszony Mészáros D. Zsolt

A bejegyzés idézi bírósági ítéletet is. Többek között ez olvasható benne?

"Az ügyvédi kamara nem adott Budai Gyulának olyan tájékoztatást, miszerint a felperes hamis papírokkal igazolta volna a jogi szakvizsgáját. Vagyis a kifogásolt közlemény egyértelműen valótlan tényállításokat tartalmazott, mert egyrészt a cikkben feltárt tényekből sem következik, hogy a felperes hamis papírokkal igazolta volna a szakmai gyakorlatát, másrészt ilyen vagy ehhez hasonló közlést az ügyvédi kamara levele nem tartalmazott.”

„A hazugság vezető hír volt, és majdnem egy a napig szerepelt az Origo nyitóoldalán.Legalább egy millió ember futott így bele ebbe a jogsértő közlésbe” – írja bejegyzésében Czeglédy.