Hiteles hírek egész Magyarországról

Úgy néz ki, a Dunántúlon megúszhatjuk a hétvégét nagy eső nélkül

És akár 20 fokig is felkúszhat a hőmérséklet.

Éjszaka hidegfront vonult át felettünk, ami hozott is egy kis csapadékot, és a szél is ismét megerősödött miatta. És bár még hűvösebb van, újra kisütött a nap, napközben azonban erőteljes gomolyfelhő-képződés zavarhatja majd a többórás napsütést, amiből csak néhol alakulhat ki záporeső, kis eséllyel zivatar is.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között valószínű, késő estére pedig 10 és 15 fok közé hűl majd le a levegő.

Péntek éjszakára vastag felhőtömbök érkeznek észak, északnyugat felől, így közepesen vagy erősen felhős lesz az ég és helyenként zápor, esetleg zivatar is kialakulhat, hajnaltájt pedig az északias szél is megélénkül.

Nyugat.hu
Nyugat.hu
OMSZ

Szombaton a napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható. Északkeleten, keleten többfelé, másutt elszórtan alakulhat ki zápor, néhol zivatar. Legkisebb eséllyel délnyugaton valószínű csapadék. Az északnyugati, északi szél sokfelé megélénkül, néhol megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 22 fok között alakul.

Vasárnap is északkeleten, keleten várható a legerőteljesebb gomolyfelhő-képződés, másutt akár több órára is kisüthet a nap. Északkeleten, keleten több helyen valószínű eső, zápor, helyenként zivatar is lehet, másutt inkább csak elszórtan alakul ki záporeső.

Az északnyugati, északi szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. Hajnalban 5, 12, a legmelegebb délutáni órákban 15, 21 fok lesz a jellemző, csak a csapadékos tájakon lesz hűvösebb.