Hiteles hírek egész Magyarországról

Új időpont! Élőben kérdezheti Nemény András polgármestert egy szombathelyi kávézó teraszán

A várható kánikula miatt két héttel később, július 13-án, 19 órakor találkozunk.

Június 29-én, 18 órára hirdettük meg a Nyugat újrainduló Nyitott szerkesztőség sorozatának következő eseményét.

Az előrejelzések szerint azonban közel 40 fokos kánikula várható szerdán, így az eseményt két héttel későbbre halasztjuk.

Az új időpont 2022. július 13. szerda, 19 óra

Amikor Ön is élőben találkozhat és kérdezhet Nemény András szombathelyi polgármestertől.

Kérdezői: Roznár Gyöngyi, a Nyugat főszerkesztője és Józing Antal, a Nyugat újságírója.
Nyugat.hu
Nyugat.hu
nyugat.hu

Kérdéseit előre elküldheti itt kommentben vagy a kontaktunk_KUKAC_nyugat_PONT_hu email-címre.

A nyilvános eseményt élőben közvetítjük a Facebookon, megnézheti itt az oldalunkon és később a Nyugat.hu YouTube csatornáján . Helyszín : Szimfónia Kávézó, Zsinagóga Udvar Időpont: 2022. július 13. szerda, 19:00

Nemény András több mint húsz éve részese a politikai életnek. 2000-ben, még az első Orbán-kormány alatt csatlakozott a Magyar Szocialista Párthoz, melynek később volt az alelnöke is, 2010-2014 között pedig országgyűlési képviselője. 2019 októberétől vezeti a várost az ellenzéki pártok helyi egyesületének (Éljen Szombathely!) támogatásával.

Polgármestersége elején még biztosan nem tudta, hogy mekkora fába vágja a fejszéjét. Előbb jött a koronavírus-járvány, ami az egész világon keresztülhúzott sok számítást, majd az amúgy sem könnyű helyzetet még súlyosbították a sorozatos kormányzati elvonások.

Az ellenzéki városok azóta elenyésző kompenzációhoz jutottak az államtól. A térség országgyűlési képviselőjével, Hende Csabával – akivel szemben kétszer is alulmaradt a választásokon – folyamatos vitájuk tárgyát képezi, hogy jön-e központi pénz Szombathelyre vagy sem.