Hiteles hírek egész Magyarországról

„Nap mint nap az életünket kockáztatva járunk dolgozni”

Egy dunántúli gyárból jelentik.

Lapunk a hét elején publikálta írását Súlyos a járványhelyzet a gyárakban, csak nem szeretünk beszélni róla March 29. 07:16 „Súlyos a járványhelyzet a gyárakban, csak nem szeretünk beszélni róla”.

A cikkhez számos hozzászólás és olvasói levél

Nyugat.hu
Nyugat.hu
„Ha nem a kormány, akkor a vírus fogja leállítani a gyárakat” March 29. 18:45 érkezett, amelyekből az derül ki, hogy nem alaptalan az a többfelől is hallható vélemény, mely szerint a járvány terjedése szempontjából sokkal jobban oda kellene figyelni, mi történik termelő üzemekben.

Van egy olyan elmélet is, hogy Közép-Európában azért alakult ki a jelenlegi kritikus helyzet, mert számos nagy nemzetközi gyár dolgozik, ahol nem lehet megoldani a távmunkát, viszont leállításuknak súlyos gazdasági és politikai következményei lennének.

A mai nap levelet kapott szerkesztőségünk, amelyet kötelezőnek érezzük közzétenni.

Annyi elárulunk, hogy egy dunántúli (nem Vas megyei) multinacionális cégről van szó.

Olvasói levél:

"Én is gyárban dolgozom, sajnos a covid helyzet nálunk sem rózsás, 9 ember halt meg covid fertőzésben, nagyon sokan vannak otthon betegállományban, és mégsem tesz senki semmit.

Az előírásokat nem tartják be, nincs kézfertőtlenítő a mosdóban még kéztörlő sincs. Szünetekben mindenki egymás mellett. Hazafelé a portán kilométeres sorban állnak az emberek egymás után.

Nap mint nap tényleg az életünket kockáztatva járunk dolgozni."

Kedves Olvasó!Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.Köszönjük!