Hiteles hírek egész Magyarországról

Megjelent Magyarországon az indiai mutáns

Két fertőzöttet találtak, állítólag egyikük sem járt külföldön.

Megjelent itthon az indiai mutáns – jelentette be pénteken György István államtitkár az operatív törzs tájékoztatóján. Az országos oltási munkacsoport vezetője először az oltási folyamatról beszélt, majd arról, hogy bár a harmadik hullám már mögöttünk van, a vírus sajnos továbbra is terjed és a járványügyi szakértők szerint nem kizárt, hogy lesz még újabb hullám.

Az indiai mutánssal kapcsolatban aztán Müller Cecília árult el több dolgot, szerinte várható volt, hogy itthon is megjelenik ez a variáns. Elmondta, hogy két indiai variánssal fertőzött személyről tudnak és elmondásuk szerint egyikük sem járt külföldön, így nem tudni, hogyan kapták el.

Az országos tisztifőorvos azt mondta, egyik fertőzött könnyen, enyhe tünetekkel esett át a betegségen és már meggyógyult. A másik beteg viszont még kórházban van, de nem szorul lélegeztetésre és a rehabilitációja felé tart.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint egyelőre minden vakcina hatásosnak tűnik az indiai mutációval szemben, erről beszélt péntek reggeli rádiós interjújában Orbán Viktor, a sajtótájékoztatón pedig Müller Cecília. Rossz hír viszont a variánssal kapcsolatban, hogy minden eddiginél gyorsabb terjedésre képes, egyes hírek szerint a 16 éven aluliakat is célozhatja.

Nyugat.hu
Nyugat.hu
Az indiai mutáns a 16 éven aluliakat célozhatja May 26. 07:49