Hiteles hírek egész Magyarországról

Kilencszeresére nőtt Magyarországon a palackos oxigén iránti igény

Az exportot is leállították.

A járvány harmadik hullámában jelentős mértékben megnövekedett a kórházak orvosi oxigén iránti igénye. A tavaly tavaszi elsőben a kórházak jellemzően még csak oxigén-készleteket rendeltek, de a ténylegesen felhasznált orvosi oxigén mennyiségben alapvetően nem volt lényeges növekedés a normál állapotokhoz képest.

A járvány aztán újabb lendületet vett, és tavaly novemberben, a második hullámban a cseppfolyós oxigénfelhasználás már kétszeres mennyiségre emelkedett; ugrásszerűen nőtt a palackos oxigén iránti igény is, a normál helyzethez képest mintegy háromszorosára. Idén márciusban, csak a múlt hét folyamán a cseppfolyós oxigénigény két és félszeresére, a palackos oxigénigény kilencszeresére nőtt a normál állapotokhoz képest.

A Messer Hungarogáz – az egyik legjelentősebb orvosigáz szállítóként – több mint 140 egészségügyi intézmény ellátója, amely a harmadik hullám előtt Szerbiába szállított még orvosi oxigént, ám mára a magyar igények kielégítése vált elsődlegessé, így a harmadik hullámban kizárólag a magyar kórházak ellátására koncentrálják minden erőforrásukat. - írja az Index .

Kedves Olvasó!Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.Köszönjük!