Hiteles hírek egész Magyarországról

Ide lőjetek! - Nagy interjúra készülünk a Blaguss-szal, küldje el Ön is kérdéseit!

Lassan egy éve új cég üzemelteti Szombathely tömegközlekedését, ideje az első komolyabb számvetésnek.

„Lapunk kérdésére az a válasz érkezett a szombathelyi városházáról, hogy a meghosszabbított június 2-i határidőig két pályázat futott be. Egyikük a Volánbusz Zrt., a másik pedig – némi meglepetésre - a Blaguss Agora Hungary Kft.”

Mindezt 2021. június 8-án írtuk le Megvan, ki az ellenfele a Volánnak a szombathelyi helyijáratok működtetéséért 2021. June 08. 10:02 , és első jele volt annak, hogy alapjaiban változhat meg a szombathelyi tömegközlekedés.

És így is történt.

A Blaguss megnyerte Bebukta a Volán Szombathelyt – Januártól a Blaguss fogja üzemeltetni a helyijáratokat 2021. June 18. 19:19 a helyi járatok üzemeltetésére kiírt pályázatot, így 2022. január 1. óta az új cég új Mercedes buszai róják a város utcáit.

Nyugat.hu
Nyugat.hu
Nemény András alpolgármester bemutatja a munkába álló új buszokat Bonyhádi Zoltán/szombathely.hu

A váltás nem volt egyszerű, hiszen nemcsak a buszok lettek újak, de a menetrend, a jegyek, a jegyértékesítés és szinte minden más is.

Mi alig egy hónappal az indulás után megkérdeztük olvasóinkat

Nyugat.hu
Nyugat.hu
El vagyunk keseredve – írja olvasónk a szombathelyi buszok új menetrendjéről - Frissítve January 28. 11:36 , hogy mit gondolnak az új szolgáltatásról, és a válasz elég egyértelmű volt: összességében tetszik. A több mint 4 és fél ezer szavazó 70 százaléka vélekedett úgy, hogy az új rendszer jobb, mint a régi.

De kritikus hangok

Nyugat.hu
Nyugat.hu
El vagyunk keseredve – írja olvasónk a szombathelyi buszok új menetrendjéről - Frissítve January 28. 11:36 is érkeztek, amelyek főként a menetrendet, a késéseket és a zsúfoltságot emlegették.

Augusztus 1-jétől aztán nemcsak a menetrendet, de egyes járatok útvonalát is átszervezte a cég Visszatér az 5-ös busz, Petőfi-telepről közvetlenül a vasútállomásra, Olad és a Minerva között pedig jön a 24-es July 04. 07:30 .

De a hangulat nem ettől, hanem attól lett paprikás

Nyugat.hu
Nyugat.hu
60 milliós „segélyt” kaphat a Blaguss a várostól June 21. 18:29 , hogy a cég néhány hónappal ezelőtt azt kérte a közgyűléstől, hogy – a megnövekedett üzemanyagárak és a forint gyengülése miatt - a 2023. januárra esedékes önkormányzati támogatás egy részét hozzák előbbre. (Ennek kapcsán még lapunknak is volt egy kisebb adok-kapokja
Nyugat.hu
Nyugat.hu
60 milliós „segélyt” kaphat a Blaguss a várostól June 21. 18:29 Blaguss-szal.)

Nyugat.hu
Nyugat.hu
Blaguss-buszok a Thököly utcában Havasi Pál (Képműhely)

Aztán lenyugodtak a kedélyek, és közeledik a Nagy Átvétel első évfordulója.

Ezért egy nagy interjút kértünk a cégtől, amire rá is bólintottak.

A beszélgetés úgy lenne kerek, ha

olvasóink is elküldenék az új szombathelyi tömegközlekedéssel kapcsolatos örömüket és bánatukat, véleményüket és kérdéseiket.

Ez utóbbiak annál jobbak, minél konkrétabbak.

Mindezeket várjuk itt hozzászólásban a cikk után, a Facebook-oldalunkon üzenetben és a jelentem nyugat hu email-címen.