Hiteles hírek egész Magyarországról

Csütörtöktől használhatják az intermodális peront az utasok a kőszegi vasútállomáson

Az autóbuszok közvetlenül a vonatok mellett állnak meg.

Az összes hatósági engedély megérkezett, így június 23-tól már használhatják az utasok az ún. intermodális peront Kőszegen. A GYSEV Zrt. és a Volánbusz ezzel ismét újdonságot vezet be a közösségi közlekedésben: az autóbuszok közvetlenül a vonatok mellett állnak meg, így a peron kényelmes átszállási lehetőséget biztosít.

A GYSEV Zrt. idén március végén jelentette be, hogy elkészült a Kőszeg-Szombathely közötti vasútvonal felújítása. A projekt keretében megújult Kőszeg vágányhálózata, valamint a vasúti pálya a két város között. Kőszeg állomáson, valamint hét megállóhelyen új magasperon, korszerű peronbútorzat készült, modern utastájékoztatás várja az utasokat.

Nyugat.hu
Nyugat.hu
Kőszeg, intermodális peron GYSEV Zrt.

A fejlesztés során alakították ki a különlegességnek számító, ún. intermodális peront: ennek lényege, hogy az autóbuszok közvetlenül a vasúti peron mellett tudnak megállni, így a lehető legkönnyebb az átszállási lehetőség az utazóközönség számára.

A közös peronos, közvetlen átszállási lehetőséggel mintegy 200 méterrel kevesebbet kell gyalogolnia az utasnak, ha buszról vonatra, vagy vonatról buszra szeretne átszállni.

Tovább könnyíti a két közlekedési mód közötti átjárást, hogy 2022. június 1-től a megvásárolt vasúti vagy autóbuszbérlet Kőszeg és Szombathely között már bármely, menetrend szerinti vonat- és autóbuszjáratra érvényes.