Hiteles hírek egész Magyarországról

Egy kamion személyautót kényszerített a szemközti sávba

Balesetveszélyes szituációt örökített meg a fedélzeti kamera Szombathely határában.

Feltehetőleg elbambult az a kamionsofőr, aki az M86-os autóutat elhagyva későn vette észre, hogy a külső sáv, amiben haladt a 87-es főút lehajtójaként folytatódott, miközben ő a 86-os főút felé folytatta volna az útját.

A horvát rendszámú teherszállító vezetője az energia elnyelő modul előtt hirtelen balra kormányozta a szerelvényt, anélkül, hogy meggyőződött volna arról, szabad-e a 86-os főút felé tartó sáv. Az érkező személyautó vezetője szintén balra húzta a kormányt, hogy elkerülje az aláfutást és így a szemközti sávba áttérve tudta elkerülni az ütközést.

Szerencséje volt, az M86-os autóút felé éppen semmi nem haladt abban a sávban. A kamion vezetője ezután az újra kétsávosra szélesedő út belső sávjában maradt, onnan hajtott be a körforgalomba.

Nyugat.hu
Nyugat.hu
Belső sávból hajtott be a körforgalomba a korábban balesetveszélyes helyzetet teremtő sofőr TM/Nyugat.hu

A látott manőver sajnos nem ritka, illetve előfordul, hogy az eltévedt sofőr megáll a lehajtón és visszatolat.

A most bemutatott szituáció miatt az M86-os autóút felé tartóknak célszerű a külső sávban maradniuk a szemből érkezők lehajtója előtt, előzni pedig bőven lesz lehetőségük ezután.

Nyugat.hu
Nyugat.hu
Forrás: Google Maps TM/Nyugat.hu

Ettől a helyszíntől néhány száz méterre a Győr felé tartó oldalon egy Toyota futott fémtörmelékre, ami kivágta a gumit és megrongálta a felnit is.

Nyugat.hu
Nyugat.hu
Egy korábban elhaladó járműről leesett fém alkatrészdarab rongálta meg a Toyotát az M86-os bevezetőjén TM/Nyugat.hu

Az autó vezetője hagyta kigurulni a járművet, nem taposott a fékbe.

Nyugat.hu
Nyugat.hu
Fémtörmelék rongálta meg a Toyota kerekét TM/Nyugat.hu

A Toyotán volt Casco, az asszisztencia pedig három napra biztosít cseregépjárművet, illetve gondoskodott az autó szervízbe szállításáról is.

Nyugat.hu
Nyugat.hu
Trélerre került a fémtörmelékre futó Toyota TM/Nyugat.hu Szomorúan láttuk, hogy hiába szedik össze minden évben az autóút melletti szemetet a Magyar Közút munkatársai és az önkéntesek, a járművekből továbbra is kihajítják néhányan a hulladékot. Talán nem árulunk el nagy titkot, hogy az út mellett heverő félig, vagy tele lévő üdítős, ásványvizes palackokban nem az eredeti  folyadék található, hanem emberi vizelet, az viszont rejtély, miért nem képesek ezt szeméttárolóba bedobni a közlekedők egy pihenőhelyen, vagy benzinkútnál?
Nyugat.hu
Nyugat.hu
Nem ritka látvány a sárga folyadékkal út szélére hajított palack TM/Nyugat.hu