Hiteles hírek egész Magyarországról

Már nem főszerkesztő Rajcsányi Gellért a Mandiner.hu-nál

A főszerkesztőváltás még szeptember utolsó harmadában történhetett a fideszes médiakonglomerátumba, a KESMA-ba tartozó portálnál.

A Media1 egyik olvasója hívta fel rá lapunk figyelmét, hogy már nem az ős-mandineres Rajcsányi Gellért vezeti a mandiner.hu szerkesztőségét. Erre a portál impresszumában figyelt fel.

Azt, hogy a főszerkesztőváltás idén szeptember utolsó harmadában történhetett a fideszes médiakonglomerátumba, a KESMA -ba tartozó online kiadványnál, abból tudhatjuk, hogy az internetet keresőrobotok segítségével folyamatosan pásztázó és archiváló Internet Archive mentése alapján 2022. szeptember 21-én még – Kereki Gergő mellett – Rajcsányi neve is szerepelt főszerkesztőként, míg az archívum hat nappal későbbi, szeptember 27-i mentésében már csak Kereki szerepel ott, és Rajcsányi Gellértet már csak mint a külföld- és a kultúra rovat vezetőjét tüntetik fel. (Kereki Gergő online munkája mellett a nyomtatásban megjelenő Mandiner hetilap főszerkesztő-helyettesi teendőit is ellátja.)

A főszerkesztőcseréről szokatlan módon nem találtunk közleményt, ezért a Media1 kérdésekkel fordul a Mandinerhez, illetve Rajcsányi Gellérthez a váltás okait firtatva. Amennyiben kapunk választ tőlünk, arról még beszámolunk. (UPDATE 16:55: időközben megérkezett a válasz a Mandinertől, ami itt érhető el .)

Ezt válaszolta a Mandiner.hu, miért távozott Rajcsányi Gellért a főszerkesztői posztról

Rajcsányi a Mandiner.hu indulásától kezdve részt vett a lap vezetésében

Rajcsányi Gellért a Mandiner 2009-es – online portálként történő – megalapításától kezdve főszerkesztő-helyettesként dolgozott, majd 2016-ban lett a mandiner.hu főszerkesztője. Korábban jelentek meg írásai a Heti Válaszban, a Magyar Nemzetben és a Magyar Narancsban, sőt még a Gentleman magazinban is. A mandiner.hu megannyi más kiadvánnyal együtt 2018 év végén tagozódott be a kormánypárti Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványba. 2019-ben indult el a portál márkakiterjesztéseként a Mandiner hetilap, a lap megjelenés utáni első olvasója és népszerűsítője Orbán Viktor miniszterelnök volt.

Megjelent a Mandiner-hetilap, Orbán Viktor máris kezébe vette

Ismét főszerkesztőt cserél a Totalcar és átszervezi az Indamedia a lap működését

Kovács Zoltán államtitkár a bezárt Népszabadsággal a háta mögött adott interjút a Deutsche Wellének

További távozások vannak, teljesen szétrobbant a Napi.hu régi stábja

További hírek érhetők el a Media1-en. Megtalál minket Facebookon is .

Borítókép: A Mandiner című újság címlapja, a borítón Korda Györggyel. Fotó: Ladányi András / Media1