Hiteles hírek egész Magyarországról

Lapigazgatói kinevezés a Central Médiacsoportnál

Lapigazgatónak nevezték ki Virág Attilát, a Hírstart vezető szerkesztőjét, a Central Médiacsoport senior portfóliós üzleti tanácsadóját.

A Media1 Virág Attila közösségi médiás (LinkedIn és Facebook) bejegyzéseiből értesült arról, hogy december elsejétől lapigazgató lett a Central Médiacsoport digitális divíziójánál. Virág Attilához olyan termékek tartoznak mint a Startlap és a Hírstart.

Virág Attila előtt Száler György felelt a Startlap-termékcsoport termékeiért lapigazgatóként.

Virág Attila „régi motorosnak” számít már a médiavállalatnál, melynek elődjéhez, a Sanoma Media Budapesthez 2007-ben került akkor még mint a PDAMánia nevű technológiai portál vezető szerkesztője.

A szakember 2008-tól a Startlap termékcsoportnál a CitroMail levelezőszolgáltatás és az eOldal tárhelyszolgáltatás termékmenedzsere volt, 2013-tól a Hírstart hírgyűjtő oldalnál lett először termékmenedzser, majd később vezető szerkesztő. Volt technológiai vezető és az elmúlt két évben senior portfóliós üzleti tanácsadó is.

Media1.hu
Media1.hu
Virág Attila. Fotó: archív

2020-ban Virág Attila a Media1 egyik műsorának is vendége volt , amikor a Hírstartnál Virág Attila vezetésével elkészültek egy automatizált hírszerkesztő-hírolvasó robottal, melynek működését a rádióműsorban élőben is bemutatta, így aznap a műsorunk előtt a híreket a robot olvasta fel.

Podcast: Vendégünk volt egy hírszerkesztő-hírolvasó robot és az egyik „apukája”, majd a MÚOSZ elnökével beszélgettünk a médiaszabadságról

További hírek érhetők el a Media1-en. Megtalál minket Facebookon is .