Hiteles hírek egész Magyarországról

Ezt válaszolta a Mandiner.hu arra, miért távozott Rajcsányi Gellért a főszerkesztői posztról

Bár szokatlan módon korábban nem adott ki róla közleményt a kormánypárti médiatrösztbe, a KESMA-ba tartozó Mandiner, hogy portáljuk, a Mandiner.hu főszerkesztője, Rajcsányi Gellért szeptemberben távozott a webes szerkesztőség éléről, lapunk kérdéseire most választ adtak az okokat illetően.

A Mandiner a Media1-nek küldött válasza szerint Rajcsányi Gellért a külpolitika rovat vezetése mellett „megkapta” a kultúra és a nyomtatott Mandiner hetilap „Élet” rovatának irányítását is. Rajcsányi felelős a hetilapnál a publicisztikák szerkesztéséért, ő a főszerkesztője az Útravaló című különszámuknak, valamint mindezek mellett vezető szerzőik egyike. „Rajcsányi Gellért így megnövekedett terhei miatt nem dolgozik a mandiner.hu főszerkesztőjeként” – zárul a Mandiner csapatának a Media1-hez eljuttatott válasza.

Bár rákérdeztünk, arra sajnos nem kaptunk választ, hogy pontosan mikor történt a változás, illetve hogy a szokásoknak megfelelően hogy-hogy nem közölték a váltást ezidáig. Közvetlenül Rajcsányi Gellértnek is küldtünk kérdéseket, ám tőle eddig nem kaptunk választ.

Mint azt a Media1 pénteken délelőtt megírta , meglepő módon korábban nem adott ki róla közleményt a Mandiner , hogy portáljuk, a mandiner.hu főszerkesztője szeptemberben távozott a lap éléről. Rajcsányi 2016-tól volt főszerkesztője a portálnak, melynek indulásától, 2009-től főszerkesztő-helyettese volt.

Az Internet Archive mentése alapján a mandiner.hu impresszumában 2022. szeptember 21-én még Rajcsányi Gellért neve is főszerkesztőként szerepelt, míg az archívum hat nappal későbbi, szeptember 27-i mentésében már csak Kereki Gergő szerepel ott, és Rajcsányit már csak mint a külföld- és a kultúra rovat vezetőjét tüntetik fel, ezért feltételezhetően a két időpont között következhetett be a változás.

További hírek

Borítókép: Rajcsányi Gellért, a mandiner.hu rovatvezetője a Karc FM stúdiójában nyilatkozik 2022-ben. Forrás: YouTube.