Hiteles hírek egész Magyarországról

Bírságolt a Médiatanács és eredménytelennek nyilvánította a békéscsabai frekvenciapályázatot

Televízió- és rádióadók kötelezettségvállalásainak teljesülését ellenőrizte e heti ülésén a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. A testület emellett lezárta a Békéscsaba 98,4 MHz helyi rádiós frekvencia pályázati eljárását.

A körzeti, közösségi televízióként üzemelő Jazz TV szolgáltatója ellen hivatalból indított eljárást a hatóság. A vizsgálat kiderítette, hogy szeptember 20-26. között a médiaszolgáltató nem teljesítette sem a rendszeres híradásra, sem a saját készítésű – képújság és ismétlés nélküli – műsorszámok közzétételére vonatkozó, hatósági határozatban vállalt kötelezettségét. A Médiatanács a mulasztásért bírságot rótt ki a szolgáltatóra. A hatóság azt nem árulta el, mekkora a bírság mértéke.

A szombathelyi 98,8 MHz frekvencián üzemelő kisközösségi Credo Rádió val szemben lefolytatott eljárás eredményeként a Médiatanács megállapította, hogy június 27. és július 3. között nem teljesítette a médiaszolgáltató a hatósági szerződésében vállalt, közszolgálati célokat szolgáló műsorszámok, műsorelemek napi és heti arányára vonatkozó kötelezettségét. A jogsértés miatt a testület ugyancsak bírságot szabott ki, de ezzel kapcoslatban sem közölték, mekkora a bírság mértéke.

A Media1 már többször is kérdést küldött az NMHH-nak, mi az oka, hogy egyes médiaszolgáltatók esetében mindig kihangsúlyozza, mekkora a bírság mértéke, más esetben azonban ezt nem tette meg, de az NMHH nem válaszolt  portálunk kérdésére. Ezúttal is kérdést küldtünk, hogy megtudjuk, mekkora a bírság mértéke és hogy ezt miért nem említették. Ha válaszolnak, arról beszámolunk még.

Megszüntette a Médiatanács a Békéscsaba FM 98,4 MHz frekvenciával kapcsolatos pályázatot

A Médiatanács megszüntette a Békéscsaba 98,4 MHz frekvencia hasznosítására indított pályázati eljárást, mivel, ahogy arról elsőként a Media1 már beszámolt, egyetlen pályázati ajánlat sem érkezett a múlt heti pályázati határidőre.

Mindenki bojkottálta a Médiatanács békéscsabai kereskedelmi rádiós frekvenciapályázatát

A jelenlegi médiaszolgáltatónak, a Telekom Békés Kft.-nek ( Mega Rádió ) 2023. június 3-án lejár a médiaszolgáltatási jogosultsága.

A Médiatanács lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint a Békéscsaba 98,4 MHz esetében is a törvényi előírások alapján, azonos elvek és tényezők szerint határozta meg a frekvencia minimális értékét, azaz a médiaszolgáltatási alapdíjat.

Mint azt a Media1 korábban megírta , elmaradt a nagy érdeklődés és végül egyetlen szereplő sem nyújtott be ajánlatot a Békéscsaba 98,4 MHz kereskedelmi rádiós frekvencia hasznosítására kiírt pályázat beadási határidejének napján, mivel az NMHH Médiatanácsa olyan magas (és ráadásul az infláció mértékével folyamatosan tovább növekvő) éves díjat kért volna a viharsarki várost lefedő helyi frekvenciáért, hogy az összeget az iparág szereplői kitermelhetetlennek találták a jelen gazdasági környezetben.

További hírek érhetők el a Media1-en.

Borítókép: Az NMHH Médiatanácsának homlokzati táblája. Fotó: Ladányi András / Media1