Hiteles hírek egész Magyarországról

Rendelet született az áram rendszerhasználati díjairól

A Magyar Közlönyben éjszaka jelent meg a kormányrendelet, hogy nem lehet emelni év közben a lakossági felhasználók rendszerhasználati díjait, a nem lakossági fogyasztók közül pedig a magasabb feszültségszinteken kell arányaiban többet fizetni. Sok panasz volt mostanában, hogy a rezsiemelés óta ez a tétel ugrott meg igazán, nem jó hír, hogy a mostani szinten maradhat a

A Magyar Közlönyben éjszaka jelent meg a kormányrendelet, hogy nem lehet emelni év közben a lakossági felhasználók rendszerhasználati díjait, a nem lakossági fogyasztók közül pedig a magasabb feszültségszinteken kell arányaiban többet fizetni.

Sok panasz volt mostanában, hogy a rezsiemelés óta ez a tétel ugrott meg igazán, nem jó hír, hogy a mostani szinten maradhat a díj. A friss szabály szerint amikor majd kiszámolják a 2023-as rendszerhasználati díjakat, akkor nem lehet növelni azt a díjat, amelyet a lakossági felhasználók fizetnek a rendszerhasználatért.

Ami a nem lakossági fogyasztók rendszerhasználati díjait illeti, úgy kell megállapítani 2023-ra, hogy a magasabb feszültségszinteken legyen a nagyobb arányú – áll a rendeletben. Azok a mikrovállalkozások, amelyek egyetemes szolgáltatásra jogosultak, innentől profil elszámolásúnak számítanak .

Hasonló cikkünk:  Kollégium összevonásokról tartott értekezletet Ignácz Bence, a Szakképzési Centrum főigazgatója

via HVG