Hiteles hírek egész Magyarországról

Orbán Viktor a Kossuth rádióban beszélt, íme egy kis ízelítő

A Telex követte élőben a miniszterelnök szokásos péntek reggeli, Kossuth rádióban elhangzó nyilatkozatát, mintsem interjúját. Néhány téma, amit érintett Orbán: Talán kevesebb a migráción a figyelem, de továbbra is ez a legnagyobb kihívás. A rezsialapba kell tenni minden fillért. Magyarországnak nem adta oda az Európai Bizottság a pénzt, de a baloldalnak jutott a dollárokból. Az

A Telex követte élőben a miniszterelnök szokásos péntek reggeli, Kossuth rádióban elhangzó nyilatkozatát, mintsem interjúját. Néhány téma, amit érintett Orbán:

Talán kevesebb a migráción a figyelem, de továbbra is ez a legnagyobb kihívás. A rezsialapba kell tenni minden fillért. Magyarországnak nem adta oda az Európai Bizottság a pénzt, de a baloldalnak jutott a dollárokból. Az amerikaiak négyszer drágábban adják a gázt, mint amennyit ők otthon fizetnek érte, ez bizony nem barátság. A szankciókon és az energiaárakon múlik mennyire lesz nehéz 2023-as év gazdaságilag. Nem vittek közelebb a szankciók a háború végéhez.

Végezetül: A közös EU-s hitel felvételét Ukrajna támogatására nem támogatja a kabinet, mert nem szeretnék, hogy az EU egy közösen eladósodott államok közösségévé váljon.

Hasonló cikkünk:  "Gyümölcsöző" volt Orbán vizitje a német kancellárnál - vagy mégsem

Ne váljon államok közösségéből adósságközösséggé – mondta a miniszterelnök. Nem Magyarország szokott olyan helyzetbe kerülni, hogy nem tudja visszafizetni az adósságait, hanem más országok. Osszuk szét Ukrajna támogatásának költségeit, és mindenki a saját költségvetéséből fizesse ezt ki. Mi félretettük a szükséges pénzt, és oda is fogjuk adni Ukrajnának 2023-ban.

Hasonló cikkünk:  Reklámszövetség: a Reklámetikai Kódex nem vonatkozik a bombás hirdetésekre

Konklúzió:

“Magyarország „kénytelen-kelletlen, de belátja, hogy támogatni kell Ukrajnát”