Hiteles hírek egész Magyarországról

Kásler Miklós túlköltekezett a magyarság kutatásában

A Magyarságkutató Intézet 2021-re előirányzott költségvetési kiadásai év közben 1,315 milliárd forintról 3,017 milliárdra nőttek, de végül „csak” 1,808 milliárdot költöttek, azaz félmilliárd forinttal haladták meg a tervezett összeget – derült ki a tavalyi zárszámadásból. 2021-ben hat projektet irányoztak elő, köztük Mátyás király azonosítását, a hun fejedelmi sírok felkutatását Mongóliában és a Kárpát-medence népességének archeogenetikai

A Magyarságkutató Intézet 2021-re előirányzott költségvetési kiadásai év közben 1,315 milliárd forintról 3,017 milliárdra nőttek, de végül „csak” 1,808 milliárdot költöttek, azaz félmilliárd forinttal haladták meg a tervezett összeget – derült ki a tavalyi zárszámadásból.

2021-ben hat projektet irányoztak elő, köztük Mátyás király azonosítását, a hun fejedelmi sírok felkutatását Mongóliában és a Kárpát-medence népességének archeogenetikai vizsgálatát. Továbbá 29 kiadvánnyal gazdagították a magyarságot, valamint rendeztek még három kiállítást és 16 tudományos konferenciát. A személyi juttatásokra szánt összeg 523,8 millió forintról év végére 847,9 millió lett.

A 2019-ben maga alapította Magyarságkutató Intézet élére néhány hete nevezték ki Kásler Miklóst, volt emberierőforrás-minisztert tiszteletbeli elnöknek. Az intézet célja a magyarság eredete és őstörténete kutatása, az EMMI irányítása alá tartozott.

Hasonló cikkünk:  Felmérés készült a magyarországi kerékpározásról Hasonló cikkünk:  Elfogyott a wc-papír és nem is tudnak beszerezni - írja egy kecskeméti gimnázium igazgatója

Via 444 bővebben az mfor.hu oldalán olvashat.