Hiteles hírek egész Magyarországról

A hiros.hu ma már máshogy tálalta Bodrozsán pártváltását, mint tegnap

Az önkormányzati sajtó online felülete, a hiros.hu, tegnap délelőtt korrektül tájékoztatta olvasóit, arról, amiről a KecsUP is. Bodrozsán Alexandra kilépett a Momentumból és a DK-ban folytatja. Idézték Facebook posztját, és nem tettek hozzá semmi mást. A Facebookra is kitették, azzal a felütéssel, hogy a “Demokratikus Koalícióban folytatja”. Ma viszont – ki tudjha, miért, de valaki

Az önkormányzati sajtó online felülete, a hiros.hu, tegnap délelőtt korrektül tájékoztatta olvasóit, arról, amiről a KecsUP is. Bodrozsán Alexandra kilépett a Momentumból és a DK-ban folytatja. Idézték Facebook posztját, és nem tettek hozzá semmi mást. A Facebookra is kitették, azzal a felütéssel, hogy a “Demokratikus Koalícióban folytatja”.

Ma viszont – ki tudjha, miért, de valaki biztosan- átírták a Facebook poszt felütését. Most már az áll ott ugyanannál a cikiknél, hogy

“Az újpesti EX-momentumos a Gyurcsány-pártba is követte főnökét”

Ezzel egyszerre utal a hiros.hu a kecskeméti Fidesz mantrájára (amit persze aztán a Fidesz-sajtó is átvett), vagyis arra, hogy Bodrozsán Újpesten kapott állást korábban. Valamint gyurcsányozott is egyet. Cikkünk fotóján a változást mutatjuk.

Bodrozsán: Tényközlésből gyalázkodó verzió lett

Megkerestük Bodorzsán Alexandrát, hogy mire véli az átírást. Tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy maga is észrevette és már levelet is írt Kozák Polettnek, a médiacentrum vezetőjének. A képviselő azt szeretné tudni, hogy miért lett egy tényközlésből gyalázkodó hangnem. Szerkesztőségünknek elküldte a levelt, és ebben az áll, hogy már éppen szerette volna megköszönni a tárgyilagos cikket, mikor látta, hogy a hiros.hu hozta “jól megszokott formáját”. Azt kérdezi Bodrozsán Kozáktól, hogy vajon kevés volt a kattintás a régi tálalással? Esetleg kevés volt a pocskondiázó komment?

A levelet ezzel zárja Bodrozsán Alexandra:

“Értem én, hogy jön a karácsony, és ilyenkor jól jöhet a jutalom a “jól elvégzett munkáért”, de azért mindennek van egy határa… De jövőre majd hátha máshogy lesz.”

A hiros.hu szerkesztőségének is írtunk levelet, és megkérdeztük, miért változtattak a felütésen. Ha jön válasz, akkor megírjuk.

Hasonló cikkünk:  “Újra kell írni a magyar fotótörténetet” - Gink 100 életmű kiállítás nyílt a Fotográfiai Múzeumban

Kozák Polett fizetésemelést és díjat kapott

Kozák Polett, az önkormányzati sajtó vezetője részére az országgyűlési választás kampányának hajrájában terjesztett elő 230 ezer forintos fizetésemelést a polgármester, amit később meg is szavaztak. Akkor már hónapokon keresztül cikkek sorával igyekezett negatív fényben feltüntetni Bodrozsán Alexandra összellenzéki képviselőjelöltet az önkormányzati sajtó. Ezeknek a cikkeknek a hirdetésére mintegy 3 millió forint közpénzt is elköltöttek. Később Tóth László-díjat ítéltek meg Kozák Polettnek kiemelkedő munkájáért. Ezekről itt írtunk .

Hasonló cikkünk:  Vita a döntően közpénzből működő kecskeméti önkormányzati sajtóról

Volt már átírás máskor is az önkormányzati sajtó környékén

Legutóbb akkor futott bele egy átírásba az önkormányzati sajtó, amikor napvilágot látott egy sokak által gagyinak tartott kisfilm a városról két éve. Akkor a polgármester az ellenzékre mutogatva mondta, hogy álhír terjed, nem is Kecskemét imázsfilmjéről van szó. Csakhogy éppen a Kecskeméti Lapokban jelent meg korábban az a hír, amely szerint bemutatták “Kecskemét új imázsfilmjét”. A polgármesteri kirohanás után gyorsan átírták a cikkben az imázsfilm kifejezést turisztikai kisfilmre. Éppen arra a kifejezésre, amit a polgármester használt. Kérdés, ez mennyire változtatott bármin is, hiszen addig már egy hónapja imázsfilm szerepelt a cikkben.